Brukere online: 3864
Brukere i dag: 49433
Brukere siste 7 dager: 262636
Her har du en skikkelig eksklusiv, fransk konfektkake i langpanne!
Kaken inneholder ikke hvetemel og passer perfekt dersom du vil servere en ordentlig god sjokoladekake i et selskap, og det er mange som ikke tåler gluten. Kaken er imidlertid så god at den vil bli godt mottatt av alle!

Kaken består kun av rene ingredienser: smør, sjokolade, sukker og egg. Den lyse sjokoladekremen lages av kremfløte, kaffe, melkesjokolade, melis og kaffe.
Konfektkaken blir fløyelsmyk og smelter på tungen. En drøm av en kake til fine anledninger!

Oppskriften passer til stor langpanne. (Halv porsjon passer til liten langpanne.)
Ingredienser:
Konfektkake i langpanne (uten mel):
♥ 300 g smør
♥ 600 g kokesjokolade
♥ 350 g sukker
♥ 12 egg
Lys sjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 50 g melis
Forslag til pynt:
♥ 300 g friske bjørnebær
♥ spiselig gullflak
Fremgangsmåte:
Konfektkake i langpanne (uten mel):
Smelt smøret i en kjele. Ta kjele av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ha sjokladesmøret over i en bolle.

Rør inn sukkeret.

Bruk så en elektrisk håndmikser og pisk inn ett egg om gangen (pisk litt mellom hvert egg, se tips).

Hell sjokoladedeigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter.
La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald (se tips).

Lys sjokoladekrem:
Ha kremfløte og kaffepulver i en kjele.

Varm opp blandingen og visp til kaffepulveret har løst seg opp.

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade og melis.
La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Dekk til kjelen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til sjokoladefløten er helt kald, gjerne over natten (se tips).

Pisk opp sjokoladefløten til du får en lys og luftig sjokoladekrem.

Pynt:
Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Fordel sjokoladekremen over kaken i et jevnt lag.



Del kaken i firkanter. Pynt hvert kakestykke etter ønske, for eksempel med bjørnebær som er pyntet med litt spiselig gullflak.

Denne konfektkaken er ganske så unik!

Nydelig, fransk konfektkake helt uten hvetemel!

😍

Tips:
♥ Det er riktig at det skal være 12 egg i denne kaken. Når det ikke er noe hvetemel i kakedeigen, trengs det mer egg for å gi kaken en fin konsistens. Merk at dette blir en litt fuktig og ekstra myk kake, og det er slik den skal være.
♥ Det er litt omstendelig å piske inn ett egg om gangen, men det er lurt for at eggene gradvis skal tas opp i sjokoladedeigen uten at den skiller seg.
♥ Ja, dette er en veldig dyr kake med ekstremt mye sjokolade i tillegg til hele 12 egg! Men hvis du har et stort selskap der mange ikke tåler hvetemel, er denne oppskriften helt super!
♥ Husk også at oppskriften er beregnet til en stor langpannekake, som gir mange kakestykker. Dersom du ønsker å lage en mindre kake, kan du halvere oppskriften og bruke en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Se også oppskrift på Franske konfektbiter, som også er uten hvetemel.
♥ Det er lurt å starte dagen i forveien. Stek kaken og oppbevar den tildekket i kjøleskapet til dagen etter. Lag også klar sjokoladefløten til sjokoladekremen dagen i forveien slik at den kan stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen trengs det da bare å piske opp sjokoladefløten til sjokoladekrem og å pynte kaken.
♥ Kakestykkene bør oppbevares kjølig frem til servering.

♥ Du finner flere andre sjokoladekaker uten hvetemel her på Det søte liv. Se blant annet Sjokoladekake uten mel (Flourless Chocolate Cake), Black Magic, Bocca Nero (Mørk konfektkake uten mel) og Le negre (Fransk konfektkake uten mel).
Se også Gâteau Marcel, Torta Caprese, Chocolate Nemesis og mange flere HER.
♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Konfektkake i langpanne (uten mel):
♥ 300 g smør
♥ 600 g kokesjokolade
♥ 350 g sukker
♥ 12 egg
Lys sjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 50 g melis
Forslag til pynt:
♥ 300 g friske bjørnebær
♥ spiselig gullflak
Konfektkake i langpanne (uten mel):
Smelt smøret i en kjele. Ta kjele av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Ha sjokladesmøret over i en bolle. Rør inn sukkeret. Bruk så en elektrisk håndmikser og pisk inn ett egg om gangen (pisk litt mellom hvert egg, se tips).
Hell sjokoladedeigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter.
La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald (se tips).
Lys sjokoladekrem:
Ha kremfløte og kaffepulver i en kjele. Varm opp blandingen og visp til kaffepulveret har løst seg opp. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade og melis.
La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Dekk til kjelen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til sjokoladefløten er helt kald, gjerne over natten (se tips).
Pisk opp sjokoladefløten til du får en lys og luftig sjokoladekrem.
Pynt:
Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret. Fordel sjokoladekremen over kaken i et jevnt lag.
Del kaken i firkanter. Pynt hvert kakestykke etter ønske, for eksempel med bjørnebær som er pyntet med litt spiselig gullflak.
♥ Det er riktig at det skal være 12 egg i denne kaken. Når det ikke er noe hvetemel i kakedeigen, trengs det mer egg for å gi kaken en fin konsistens. Merk at dette blir en litt fuktig og ekstra myk kake, og det er slik den skal være.
♥ Det er litt omstendelig å piske inn ett egg om gangen, men det er lurt for at eggene gradvis skal tas opp i sjokoladedeigen uten at den skiller seg.
♥ Ja, dette er en veldig dyr kake med ekstremt mye sjokolade i tillegg til hele 12 egg! Men hvis du har et stort selskap der mange ikke tåler hvetemel, er denne oppskriften helt super!
♥ Husk også at oppskriften er beregnet til en stor langpannekake, som gir mange kakestykker. Dersom du ønsker å lage en mindre kake, kan du halvere oppskriften og bruke en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).
♥ Det er lurt å starte dagen i forveien. Stek kaken og oppbevar den tildekket i kjøleskapet til dagen etter. Lag også klar sjokoladefløten til sjokoladekremen dagen i forveien slik at den kan stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen trengs det da bare å piske opp sjokoladefløten til sjokoladekrem og å pynte kaken.
♥ Kakestykkene bør oppbevares kjølig frem til servering.
3 kommentarer
Hjelper ikke med kake uten…
Hjelper ikke med kake uten mel om man bruker vanlig melkesjokolade for den er ikke glutenfri og min datter med cøliaki ville ha blitt kjempedårlig!
Bare å tilpasse etter den…
Bare å tilpasse etter den sjokoladen hun kan spise? er ikke verre enn det :)
Hei! Hva slags type…
Hei! Hva slags type kokesjokolade brukte du eller vil du anbefale å bruke til selve kaken?
Skriv ny kommentar