Sjokoladekake uten mel (Flourless Chocolate Cake)

"Flourless Chocolate Cake" er en berømt og elsket sjokoladekake helt uten hvetemel!

Bruk skikkelig mørk sjokolade av bra kvalitet. Du får en konfektkake med fantastisk konsistens og smak!

 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70%)
♥ 2 dl sukker
♥ 4 store egg

Pynt:
♥ kakaopulver

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Avkjøl litt.

Skill eggeplommene fra hvitene. Pisk eggeplommene luftige med sukkeret. Bland i sjokoladesmøret. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn i sjokoladedeigen.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist ved 175°C i 35–40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, helst over natten i kjøleskapet.

 

 

 

Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over kakao til pynt.

 

 

 

Serveres gjerne med pisket krem eller vaniljeis.

 

 

Spennende konfektkake med mektig sjokoladesmak! 

 

 

 

Tips:

♥ Bruk sjokolade med minst 70% kakaoinnhold. Det gir definitivt best smak!

♥ Det er smart å la kaken stå i formen i kjøleskapet til dagen etter. Da stivner den til og blir lettere å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

♥ Se også oppskrift på sjokoladekakene Le negreBlack Magic og Bocca Nero

 

 

Enjoy!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake uten mel (Flourless Chocolate Cake)
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70%)
♥ 2 dl sukker
♥ 4 store egg

Pynt:
♥ kakaopulver

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Avkjøl litt.

Skill eggeplommene fra hvitene. Pisk eggeplommene luftige med sukkeret. Bland i sjokoladesmøret. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn i sjokoladedeigen.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist ved 175°C i 35–40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, helst over natten i kjøleskapet.

Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over kakao til pynt.

Serveres gjerne med pisket krem eller vaniljeis.

Tips

♥ Bruk sjokolade med minst 70% kakaoinnhold. Det gir definitivt best smak!

♥ Det er smart å la kaken stå i formen i kjøleskapet til dagen etter. Da stivner den til og blir lettere å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

♥ Se også oppskrift på sjokoladekakene Le negreBlack Magic og Bocca Nero

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift