Brukere online: 2121
Brukere i dag: 28567
Brukere siste 7 dager: 167455
Det er ikke så ofte man baker med ferske fiken, men her kommer en kjempebra oppskrift på en slik kake. Dette er en deilig fikenkake med greske vibber!
Deigen inneholder mandelmel, olivenolje, gresk yoghurt, honning og et hint av kanel, som gir en saftig kake med nydelig smak. Kaken toppes med ferske fiken, brunt sukker og mandelflak.

Server kaken lunken med gresk yoghurt og flytende honning.😋
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 1 dl honning
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 1 dl olivenolje
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g mandelmel
♥ 0,5 ts natron
♥ 0,5 ts kanel
Topping:
♥ 6 ferske fiken
♥ 0,5 dl mandelflak
♥ 1 ss brunt sukker
Servering:
♥ gresk yoghurt
♥ flytende akasiehonning
♥ ferske fiken
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Visp sammen eggene i en bolle.
Varm opp honningen så den blir flytende.

Rør honningen inn i eggeblandingen.
Visp så inn gresk yoghurt og olivenolje.

Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle.

Vend så det tørre sammen med det våte.

Rør minst mulig i deigen, bare så den blir så vidt godt blandet (se tips).

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skjær stilken av fikenene og skjær dem deretter i fire. Fordel kvarte, ferske fiken over kaken.

Dryss over mandelflak og brunt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35–40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.

La kaken avkjøles litt i formen før den flyttes over på et fat.

Server kaken nystekt.


Kaken blir ekstra god sammen med en klatt gresk yoghurt og flytende honning, og eventuelt noen ekstra ferske fiken.

Tips:
♥ Rør minst mulig i kakedeigen. Jeg bruker en ballongvisp og rører for hånd slik at det går raskt å få deigen klumpfri. Lite røring i deigen etter at melet er tilsatt gjør at kaken blir myk og luftig og ikke tung og kompakt.
♥ Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, men bør serveres romtemperert. Kaken kan fryses.
♥ Se også Valnøttkake med mascarponekrem, appelsin og fiken.
God fornøyelse! 😋


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 2 egg
♥ 1 dl honning
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 1 dl olivenolje
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g mandelmel
♥ 0,5 ts natron
♥ 0,5 ts kanel
Topping:
♥ 6 ferske fiken
♥ 0,5 dl mandelflak
♥ 1 ss brunt sukker
Servering:
♥ gresk yoghurt
♥ flytende akasiehonning
♥ ferske fiken
Visp sammen eggene i en bolle. Varm opp honningen så den blir flytende og rør den inn i eggeblandingen. Visp så inn gresk yoghurt og olivenolje.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle.
Vend så det tørre sammen med det våte. Rør minst mulig i deigen, bare så den blir så vidt godt blandet (se tips).
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær stilken av fikenene og skjær dem deretter i fire. Fordel kvarte, ferske fiken over kaken. Dryss over mandelflak og brunt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35–40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles litt i formen før den flyttes over på et fat.
Server kaken nystekt. Kaken blir ekstra god sammen med en klatt gresk yoghurt og flytende honning, og eventuelt noen ekstra ferske fiken.
♥ Rør minst mulig i kakedeigen. Jeg bruker en ballongvisp og rører for hånd slik at det går raskt å få deigen klumpfri. Lite røring i deigen etter at melet er tilsatt gjør at kaken blir myk og luftig og ikke tung og kompakt.
♥ Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, men bør serveres romtemperert. Kaken kan fryses.
Skriv ny kommentar