Chocolate Nemesis

Chocolate Nemesis

07.05.2007

Maken til sjokoladekake finnes knapt i hele verden!

Oppskriften på legendariske "Chocolate Nemesis" stammer fra "River Café" i London - en liten, italiensk restaurant ved Themsen, som omtrent ikke har hatt et eneste ledig bord siden åpningen i 1987 og som i 1998 fikk sin velfortjente Michelin stjerne. Sjokoladekaken inneholder ikke noe hvetemel og kjennetegnes av sjokoladen som smeltes sammen med sukkerlake, og at kaken stekes i vannbad. Konsistensen er kremete og helt, helt unik! Smaken av mørk sjokolade er uslåelig!

Se også oppskrift på "Sjokoladekake Nemesis med bringebær".

Chocolate Nemesis

Ingredienser

5 store egg
275 g sukker
1 1/4 dl vann
350 g mørk sjokolade (70%)
225 g usaltet smør

Pynt:
kakao
melis

Fremgangsmåte

Pisk eggene sammen med 100 g av sukkeret til du får en tykk, luftig og lys eggedosis (dette tar minst 10 min med elektisk mikser).

Varm imens opp resten av sukkeret og vannet i en liten kjele til sukkeret har løst seg opp.

Legg sjokoladen og smøret oppdelt i biter i det varme sukkeretvannet. Rør til sjokoladen og smøret har smeltet. Avkjøl i noen minutter.

Hell den fortsatt varme blandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lavere hastighet til det hele blander seg - omtrent 20 sekunder, ikke mer.

Smør en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med smør og ha bakepapir i bunnen. Smør og strø formen oppå bakepapiret. Ha aluminiumsfolie rundt formen på utsiden (dette forhindrer at vannet trenger inn i kakeformen).

Hell deigen i formen. Ha formen i en stor langpanne og hell kokende vann i langpannen så høyt opp som mulig (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min, eller til kaken kjennes så vidt stivnet på overflaten. La kaken bli værende i formen og la den avkjøles i et par timer i kjøleskapet - eller gjerne over natten.

Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en tynn kniv som dyppes i varmt vann. Ta kaken ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret (obs: kaken er klissete på undersiden, se tips). Sett kaken på et passende fat og sikt over kakao og/eller melis før servering.

Tips

Det er viktig at vannet går så høyt opp som mulig for at kaken skal bli jevnt stekt. Det kan lønne seg å helle en del vann i langpannen etter at den er satt inn i ovnen, så slipper du at det skvulper over med vann når du skal sette langpannen i ovnen.

Det er veldig viktig at den stekte kaken får stå i formen i minst noen timer i kjøleskapet. Da stivner den til i konsistensen og blir lettere å ta ut av formen. Jeg lot kaken stå i formen i kjøleskapet over natten. Merk at det uansett kan bli litt klissete å ta kaken ut av formen. Vil du unngå dette, kan du bare løsne kakeringen fra kaken og servere kaken oppå bunnen av formen.

Kaken holder seg kjempegod i flere dager i kjøleskapet.

Server kaken gjerne sammen med friske bær og lettpisket krem!

07.05.2007
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei! Kan man lage denne i en/to små brødformer istedenfor en rund form? Vet du i så fall om man skal la kaken stå i ovnen like lenge som hvis den var i en rund form? På forhånd takk for hjelpen :-)

Har ikke testet dette, Ida, så svaret mitt blir rene antakelser. Men jeg vil tro at det går fint å bruke to små brødformer i stedet for den runde formen. Fordel røren jevnt på de to formene og ha papir i bunn og kanter, så du klarer å løfte den stekte og avkjølte kaken ut av formene. Tipper steketiden blir omtrent den samme siden kaken vel blir ca like høy, kanskje litt kortere. Lykke til:)

Kan denne fryses? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter