Chocolate Nemesis

Maken til sjokoladekake finnes knapt i hele verden!

Oppskriften på legendariske "Chocolate Nemesis" stammer fra "River Café" i London - en liten, italiensk restaurant ved Themsen, som omtrent ikke har hatt et eneste ledig bord siden åpningen i 1987 og som i 1998 fikk sin velfortjente Michelin stjerne. Sjokoladekaken inneholder ikke noe hvetemel og kjennetegnes av sjokoladen som smeltes sammen med sukkerlake, og at kaken stekes i vannbad. Konsistensen er kremete og helt, helt unik! Smaken av mørk sjokolade er uslåelig!

Se også oppskrift på "Sjokoladekake Nemesis med bringebær".

Chocolate Nemesis
Ingredienser

5 store egg
275 g sukker
1 1/4 dl vann
350 g mørk sjokolade (70%)
225 g usaltet smør

Pynt:
kakao
melis

Fremgangsmåte

Pisk eggene sammen med 100 g av sukkeret til du får en tykk, luftig og lys eggedosis (dette tar minst 10 min med elektisk mikser).

Varm imens opp resten av sukkeret og vannet i en liten kjele til sukkeret har løst seg opp.

Legg sjokoladen og smøret oppdelt i biter i det varme sukkeretvannet. Rør til sjokoladen og smøret har smeltet. Avkjøl i noen minutter.

Hell den fortsatt varme blandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lavere hastighet til det hele blander seg - omtrent 20 sekunder, ikke mer.

Smør en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med smør og ha bakepapir i bunnen. Smør og strø formen oppå bakepapiret. Ha aluminiumsfolie rundt formen på utsiden (dette forhindrer at vannet trenger inn i kakeformen).

Hell deigen i formen. Ha formen i en stor langpanne og hell kokende vann i langpannen så høyt opp som mulig (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min, eller til kaken kjennes så vidt stivnet på overflaten. La kaken bli værende i formen og la den avkjøles i et par timer i kjøleskapet - eller gjerne over natten.

Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en tynn kniv som dyppes i varmt vann. Ta kaken ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret (obs: kaken er klissete på undersiden, se tips). Sett kaken på et passende fat og sikt over kakao og/eller melis før servering.

Tips

Det er viktig at vannet går så høyt opp som mulig for at kaken skal bli jevnt stekt. Det kan lønne seg å helle en del vann i langpannen etter at den er satt inn i ovnen, så slipper du at det skvulper over med vann når du skal sette langpannen i ovnen.

Det er veldig viktig at den stekte kaken får stå i formen i minst noen timer i kjøleskapet. Da stivner den til i konsistensen og blir lettere å ta ut av formen. Jeg lot kaken stå i formen i kjøleskapet over natten. Merk at det uansett kan bli litt klissete å ta kaken ut av formen. Vil du unngå dette, kan du bare løsne kakeringen fra kaken og servere kaken oppå bunnen av formen.

Kaken holder seg kjempegod i flere dager i kjøleskapet.

Server kaken gjerne sammen med friske bær og lettpisket krem!

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei! Kan man lage denne i en/to små brødformer istedenfor en rund form? Vet du i så fall om man skal la kaken stå i ovnen like lenge som hvis den var i en rund form? På forhånd takk for hjelpen :-)

Har ikke testet dette, Ida, så svaret mitt blir rene antakelser. Men jeg vil tro at det går fint å bruke to små brødformer i stedet for den runde formen. Fordel røren jevnt på de to formene og ha papir i bunn og kanter, så du klarer å løfte den stekte og avkjølte kaken ut av formene. Tipper steketiden blir omtrent den samme siden kaken vel blir ca like høy, kanskje litt kortere. Lykke til:)

Takk for en kjempefin oppskrift. Denne har jeg lagd flere ganger, med alt fra stor til variert suksess.
Et lite tjuvtriks jeg har funnet ut av er at siden fallhøyden kan være litt stor med å lage denne kaken i springform (den faller lett sammen hvis den ikke får stå lenge nok til kjøling) er å steke den i flere små former, som porsjonsstørrelser.
De trenger ikke å stå like lenge til kjøling for å herdes, og om de faller sammen er det mindre søl enn med en hel kake.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift