Marry Me Gnocchi

Det er mandag og ny uke – og fortsatt noen hverdager igjen til jul. 😊

Her kommer en herlig, italiensk rett, som er lett å trylle frem selv om dagene er travle. 

Marry Me Chicken er en pastarett som har gått viralt i sosiale medier. Smakene er basert på en klassisk, Toscansk kyllinggryte, med en deilig saus laget av masse fløte, hvitløk, soltørkede tomater, italienske krydderurter og parmesan. 

Dette er en spin-off som lages med den samme gode sausen, men med italienske gnocchi i stedet for pasta. Jeg serverer her kyllingconfit ved siden av, som passer perfekt! 

 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 1 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 ss tørket timian
♥ 2 dl soltørkede tomater i olje
♥ 500 g gnocchi (se tips)
♥ 3 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond (se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 130 g minispinat
♥ 1 dl ferskrevet parmesan
♥ kvernet salt og pepper

Tilbehør:
♥ kyllingconfit eller grillede kyllinglår

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Kutt opp løk og hvitløk og ha dette i en stor stekepanne med høye kanter (buffetgryte) sammen med litt olivenolje.

 

 

La løken steke på middels varme til den er blank og gyllen.

Tilsett tørket timian og hakkede, soltørkede tomater (det gjør ikke noe om noe av oljen fra de soltørkede tomatene følger med).

 

 

Tilsett gnocchi (se tips) og bland godt sammen.

 

 

 

Hell over kyllingkraft og fløte.

 

 

La dette småkoke under lokk i ca. 4–5 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis du synes sausen er for tykk.

 

 

Ha så i spinatbladene.

 

 

Varm opp forsiktig og vend om. Du vil se at spinatbladene raskt klapper sammen i volum.

Tilsett ferskrevet parmesan.

 

 

 

Smak til om det trengs litt mer salt og eventuelt pepper.

 

 

Marry Me Gnocchi er klar! 😊

Server gjerne varme, nystekte kyllinglår (enten konfiterte eller grillede) som tilbehør.

 

 

Tips:

♥ Jeg liker å bruke kyllingfond (1 pk fond du chef, kylling à 28 gram) sammen med 3 dl vann, men det går fint å bruke kyllingkraft eller buljong.

♥ Jeg bruker hakkede, soltørkede tomater som ligger i olje fordi det gjør at de soltørkede tomatene er bløte og saftige. Det er også veldig god smak på oljen.

♥ Bruk helst ferskrevet parmesan.

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt gnocchi, som gjør denne retten rask å lage. Finnes i flere merker. 500 gram tilsvarer 1 pakke. I denne retten kokes gnocchien direkte i sausen, så det er ikke nødvendig å la gnocchien trekke i varmt vann i forkant.

For flere oppskrifter med gnocchi, se HER

Kyllingconfit er konfiterte kyllinglår som fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Dette gir ekstra smakfulle og saftige kyllinglår. Stekes i stekeovnen som anvist på pakningen. Det går imidlertid også helt fint å bruke fryste (eventuelt grillede) kyllinglår, som du steker som beskrevet på pakningen.

♥ Ønsker du å servere denne retten som en vegetarrett, dropper du kyllingen. Kyllingkraft/-buljong kan byttes ut med grønnsaksbuljong.

 

 

Kos deg med kjempegod middag! 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Marry Me Gnocchi
Ingredienser

♥ 1 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 ss tørket timian
♥ 2 dl soltørkede tomater i olje
♥ 500 g gnocchi (se tips)
♥ 3 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond (se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 130 g minispinat
♥ 1 dl ferskrevet parmesan
♥ kvernet salt og pepper

Tilbehør:
♥ kyllingconfit eller grillede kyllinglår

Fremgangsmåte

Kutt opp løk og hvitløk og ha dette i en stor stekepanne med høye kanter (buffetgryte) sammen med litt olivenolje. La løken steke på middels varme til den er blank og gyllen.

Tilsett tørket timian og hakkede, soltørkede tomater (det gjør ikke noe om noe av oljen fra de soltørkede tomatene følger med).

Tilsett gnocchi (se tips) og bland godt sammen.

Hell over kyllingkraft og fløte. La dette småkoke under lokk i ca. 4–5 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis du synes sausen er for tykk.

Ha så i spinatbladene. Varm opp forsiktig og vend om. Du vil se at spinatbladene raskt klapper sammen i volum.

Tilsett ferskrevet parmesan. Smak til om det trengs litt mer salt og eventuelt pepper.

Marry Me Gnocchi er klar! Server gjerne varme, nystekte kyllinglår (enten konfiterte eller grillede) som tilbehør.

Tips

♥ Jeg liker å bruke kyllingfond (1 pk fond du chef, kylling à 28 gram) sammen med 3 dl vann, men det går fint å bruke kyllingkraft eller buljong.

♥ Jeg bruker hakkede, soltørkede tomater som ligger i olje fordi det gjør at de soltørkede tomatene er bløte og saftige. Det er også veldig god smak på oljen.

♥ Bruk helst ferskrevet parmesan.

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt gnocchi, som gjør denne retten rask å lage. Finnes i flere merker. 500 gram tilsvarer 1 pakke. I denne retten kokes gnocchien direkte i sausen, så det er ikke nødvendig å la gnocchien trekke i varmt vann i forkant.

For flere oppskrifter med gnocchi, se HER

Kyllingconfit er konfiterte kyllinglår som fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Dette gir ekstra smakfulle og saftige kyllinglår. Stekes i stekeovnen som anvist på pakningen. Det går imidlertid også helt fint å bruke fryste (eventuelt grillede) kyllinglår, som du steker som beskrevet på pakningen.

♥ Ønsker du å servere denne retten som en vegetarrett, dropper du kyllingen. Kyllingkraft/-buljong kan byttes ut med grønnsaksbuljong.

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift