Brukere online: 243
Brukere i dag: 4104
Brukere siste 7 dager: 309941
Julaften nærmer seg med stormskritt, men det er fortsatt tid til å lage noen herlige julekaker, og disse blir kanskje de beste du setter frem på bordet! 😍
Vepsebol har blitt en moderne juleklassiker. Vepsebol er herlige marengskaker, som tradisjonelt lages med mandler og sjokolade. Her har jeg byttet ut mandler med kokos, og det ble supergode kaker – og nokså like kaker som Kokosmakroner med sjokolade.

Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Se også Vepsebol med lakris og Vepsebol med peanøtter.
Ingredienser:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk kokesjokoladen i små biter.

Vend kokos og sjokoladebitene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips).


Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.

La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Så er kakene klare til å nytes!

Knallgod variant av Vepsebol! 😍

Tips:
♥ Det er viktig at hakket sjokolade og kokos vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i sjokolade og kokos.
♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses.
God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g kokos
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk kokesjokoladen i små biter. Vend kokos og sjokoladebitene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips).
Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.
La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
♥ Det er viktig at hakket sjokolade og kokos vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i sjokolade og kokos.
♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses.
Skriv ny kommentar