Affogato al caffé

Affogato al caffé

02.12.2012

 

Hei!

Huttetu så kaldt det har vært i dag  - men likevel så vakkert:-)  Hva passer vel bedre enn litt varm, søt drikke på en dag som denne?

Forrige helg var jeg i Milano, og jeg tenkte derfor at jeg ville vise dere en italiensk klassiker!

 

"Affogato al caffé" er en varm, deilig og luksuriøs kaffedrikk.

 

 

"Affogato" betyr "druknet" på italiensk, og her er det vaniljeis som druknes i rykende varm espresso.

Kombinasjonen varm espresso og god vaniljeiskrem er utrolig enkel, men himmelsk god!

 

Ingredienser:

♥ Espresso
♥ Vaniljeiskrem (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Gjør klar varm espresso.

Rett før servering har du en kule vaniljeiskrem i en espressokopp, liten glassbolle, shotglass eller lignende.

Hell over varm espresso og server!

 


 

Tips:

Jeg liker aller best vaniljeiskremen fra Mövenpick som inneholder ekte vanilje, men det viktigste er at du bruker en vaniljeis av god kvalitet.

Server sammen med en liten teskje. Kaffedrikken både drikkes og spises om hverandre etter som isen smelter i den varme kaffen.

 

Mmmm.... lovely!

 

 

Love it 

Affogato al caffé

Ingredienser

Espresso
Vaniljeiskrem (se tips)

Fremgangsmåte

Gjør klar varm espresso.

Rett før servering har du en kule vaniljeiskrem i en espressokopp, liten glassbolle, shotglass eller lignende. Hell over varm espresso og server!

Tips

Jeg liker aller best vaniljeiskremen fra Mövenpick som inneholder ekte vanilje, men det viktigste er at du bruker en vaniljeis av god kvalitet.

Server sammen med en liten teskje. Kaffedrikken både drikkes og spises om hverandre etter som isen smelter i den varme kaffen.

Mmmm.... lovely!

02.12.2012
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter