Kransekakekonfekt

 

Hei dere!

I dag skal jeg gi dere et tips på hvordan man veldig enkelt kan trylle frem deilige konfektkaker!

 

Jeg har her brukt ferdigkjøpt kransekakemasse fra Odense som kan sprøytes rett ut på platen:

 

 

Utrolig praktisk produkt som gir kaker med nydelig smak!

Du kan også lage disse kakene med ferdigkjøpt kransekakemasse på rull:

 

 

Bruker du sistnevnte, må du først rive/smuldre opp kransekakemassen og blande med eggehvite til du får en masse som er tynn nok i konsistensen til at du kan sprøyte den ut på platen. Men pass på at du ikke tar så mye eggehvite at massen ikke holder fasongen når du sprøyter den ut. Til 500 g kransekakemasse passer det med 1 1/2 - 2 eggehviter, litt avhengig av størrelsen på eggene.

 

Sprøyt kransekakemassen ut til små topper eller lag litt større kranser som jeg har gjort her. Det er lettere å lage kranser om du bruker den sprøyteklare kransekakemassen.

Pynt med røde cocktailbær.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min. Steketiden avhenger av hvor store du lager kakene. Mine måtte steke i 12 minutter siden jeg lagde dem såpass store. Kakene er ferdige når de har fått en gylden overflate.

Avkjøl de stekte kakene.

 

 

Sikt deretter over melis for ekstra lekker look!

 

 

"Kransekakekonfekt" ser ut som skikkelige konditorkaker!

 

 

Og smaker nydelig!

 

Heart  Heart  Heart

 

 

 

 

Kransekakekonfekt
Ingredienser

2 pk sprøyteklar kransekakemasse fra Odense

eller

500 g kransekakemasse (grønn rull) fra Odense
1 1/2 - 2 eggehviter

Pynt:
røde cocktailbær
melisdryss

Fremgangsmåte

Bruker du grønn rull kransekakemasse, må du først rive/smuldre opp kransekakemassen og blande med eggehvite til du får en masse som er tynn nok i konsistensen til at du kan sprøyte den ut på platen.

Sprøyt kransekakemassen ut til små topper eller lag litt større kranser som jeg har gjort her. Det er lettere å lage kranser om du bruker den sprøyteklare kransekakemassen.

Pynt med røde cocktailbær.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min. Steketiden avhenger av hvor store du lager kakene. Mine måtte steke i 12 minutter siden jeg lagde dem såpass store. Kakene er ferdige når de har fått en gylden overflate.

Avkjøl de stekte kakene. Sikt over melis før servering.

 

 

Tips

Hvis du bruker fast kransekakemasse, må du være litt nøye med at du får riktig sprøytekonsistens. Pass på at du ikke tar så mye eggehvite at massen ikke holder fasongen når du sprøyter den ut. Til 500 g kransekakemasse passer det med 1 1/2 - 2 eggehviter, men dette avhenger litt av størrelsen på eggene.

 

7 kommentarer

Hei :-)
Hvor har du kjøpt den sprøyteklare kransekakemassen? har vært i de fleste matbutikkene, men får ikke tak i den.. Nå skal jeg ta sjokoladeovertrekk på troikakonfekten.. gleder meg til å smake :-)

Mvh Iris Helene Røed

Så skulle jeg altså lage disse konfektene. Jeg dro til Spar. De hadde ikke sprøyteklar kransekakemasse, og heller ikke cocktailbær. Da ble det hermetisk stenfrie kirsebær i stedet og grønn kransekakemasse som jeg først blandet med en eggehvite. Den ble for hard. Tok den ut av sprøyteposen igjen og blandet i enda en eggehvite. Dette var utrolig klissete. Så gikk det på et vis å sprøyte ut et par tre ringer, men så sprakk sprøyteposen, og min tålmodighet også.................................................!!!

Det så ut som om bikkja hadde driti ned kjøkkenet etterpå! :)

Hvor har du kjøpt ferdigkjøpt kransekakemasse fra Odense som kan sprøytes rett ut på platen?

Hvor har du kjøpt ferdigkjøpt kransekakemasse fra Odense som kan sprøytes rett ut på platen?

For meg ble dette totalt mislykket. To ødelagte sprøyteposer og mye frustrasjon.
Nå har jeg klattet dem ned på steikeplaten og satt dem i ovnen.
Håper smaken er ok i det minste.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift