Ambrosiakake

Ambrosiakake
Ingredienser

150 g smør
3 egg
2 dl sukker
revet skall av 1 appelsin
3 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
ca 2 ss friskpresset appelsinsaft

Pynt:
50 g apsikat

Fremgangsmåte

Smelt og avkjølt smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i mel og revet appelsinskall. Rør i det smeltede smøret.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

Rør sammen melis og appelsinsaft til en passe tykk melisglasur. Smør glasuren over toppen av kaken og dryss over apsikat. Sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet.

Tips

Kaken er best nystekt, men holder seg et par dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken kan fryses, men da helst uten melisglasuren. Fryses kaken med glasuren, risikerer du at den skaller av når du tiner kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Jeg lurer på en ting: Har nettopp bakt Ambrosiakaken men det ble veldig lav. Kan den mangle bakepulver eller? Andre oppskrifter jeg sjekka på nettet har 1,5 ts bakepulver... Men den ser jo god ut da. Den skal selges på Annas Kafe på Tinghaug i Sauda i morra og da må en være god vettu!

Ambrosiakake oppskrift.
Tror du har uteglemt fyllet i kaka. Som er en pose vaniljesaus og 1 dl kremfløte. Lenge siden j lagde den, men tror den blir veldig tørr uten fyll. Et tips fra meg

I denne oppskriften bør det være bakepulver, slik at den hever under steking. Denne kaken er også kjent som nyttårskaken 'Vasilipita' i Hellas, som bakes til nyttår. Med bakepulver.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift