Ambrosiakake

Ambrosiakake

04.10.2009
Ambrosiakake

Ingredienser

150 g smør
3 egg
2 dl sukker
revet skall av 1 appelsin
3 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
ca 2 ss friskpresset appelsinsaft

Pynt:
50 g apsikat

Fremgangsmåte

Smelt og avkjølt smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i mel og revet appelsinskall. Rør i det smeltede smøret.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

Rør sammen melis og appelsinsaft til en passe tykk melisglasur. Smør glasuren over toppen av kaken og dryss over apsikat. Sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet.

Tips

Kaken er best nystekt, men holder seg et par dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken kan fryses, men da helst uten melisglasuren. Fryses kaken med glasuren, risikerer du at den skaller av når du tiner kaken.

04.10.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Jeg lurer på en ting: Har nettopp bakt Ambrosiakaken men det ble veldig lav. Kan den mangle bakepulver eller? Andre oppskrifter jeg sjekka på nettet har 1,5 ts bakepulver... Men den ser jo god ut da. Den skal selges på Annas Kafe på Tinghaug i Sauda i morra og da må en være god vettu!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter