Amerikanske barer med blåbær (Blueberry Bars)

Hei,

Snart er det helg igjen - og et godt tips er å bake en deilig kake med blåbær!  Smile  

Dette er en herlig oppskrift på amerikanske «Blueberry Bars» med skikkelig god blåbærsmak. Kakene lages med mørdeig i bunnen, og det er også mørdeig som smuldres på toppen.

 

 

En nydelig blåbærkake!

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

 

Ingredienser:

Mørdeig:

♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljeekstakt

Fyll:
♥ 500 g blåbær
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ 100 g sukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 200 g blåbærsyltetøy (kan sløyfes)


Fremgangsmåte:

Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og kanel i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.) Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.

Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.

Rens blåbærene. Vend revet sitronskall og sitronsaft sammen med bærene. Bland sukker og maisenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med blåbærene og bland godt slik at blåbærene blir jevnt dekket. 

Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med blåbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

 

 

Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).

 

 

Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter.

 

 

Sukk, så DIGG med masse blåbærfyll!  Smile  

 

 

YUM! 

 

 


Tips:

♥ Som nevnt er det valgfritt om du vil ha blåbærsyltetøy i fyllet. Jeg har brukt det i kaken du ser på bildet. Syltetøyet gjør kakene søtere og blåbærsmaken enda mer utpreget. Liker du kaken syrligere, bør du droppe blåbærsyltetøyet. 

 

 

♥ Det er lurt å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet en god stund før du skjærer den i firkanter. Da blir blåbærfyllet fastere og renner ikke når du deler kaken. Dette gjelder særlig dersom du har blåbærsyltetøy i fyllet. 

 

 

♥ Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er kjempefine å fryse.

♥ Se også samme kaken med jordbærfyll: Amerikanske barer med jordbær (Strawberry Bars)

 

 

ENJOY! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Amerikanske barer med blåbær (Blueberry Bars)
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljeekstakt

Fyll:
♥ 500 g blåbær
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ 100 g sukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 200 g blåbærsyltetøy (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og kanel i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.) Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.

Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.

Rens blåbærene. Vend revet sitronskall og sitronsaft sammen med bærene. Bland sukker og maisenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med blåbærene og bland godt slik at blåbærene blir jevnt dekket. 

Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med blåbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. 

Tips

♥ Som nevnt er det valgfritt om du vil ha blåbærsyltetøy i fyllet. Jeg har brukt det i kaken du ser på bildet. Syltetøyet gjør kakene søtere og blåbærsmaken enda mer utpreget. Liker du kaken syrligere, bør du droppe blåbærsyltetøyet. 

♥ Det er lurt å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet en god stund før du skjærer den i firkanter. Da blir blåbærfyllet fastere og renner ikke når du deler kaken. Dette gjelder særlig dersom du har blåbærsyltetøy i fyllet. 

♥ Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er kjempefine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei Kristine!
Jeg elsker oppskriftene dine og gleder meg til hver nye anledning til å prøve nye oppskrifter. Jeg skal prøve Blueberry bars denne uken. Det slår meg at det kanskje kunne være veldig godt med denne mørdeigsoppskriften med et karamellag i midten istedenfor blåbærlag. Har du prøvd det? Hvis du ikke har noen oppskrift på det og jeg skulle eksperimentert med det, hvilken av dine myke karamellfyll tror du ville vært egnet til dette formålet?

Vennlig hilsen
Jannicke

Som svar på av Jannicke Wiel (ikke bekreftet)

Å, høres godt ut! Dette har jeg ikke testet, men tipper at du da kan bruke oppskriften på Hjemmelaget karamellsaus eller Salt karamellsaus som du finner her på bloggen. Ville da ha laget karamellen dagen i forveien og oppbevart tildekket i romtemperatur slik at den tykner før du bruker den.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift