Bringebær- og pistasjkake med marengsglasur

Bringebær- og pistasjkake med marengsglasur

26.08.2020

Hei dere!

Jeg vil først takke dere for overveldende koselig respons da jeg viste frem coveret på den nye julekakeboken min i sosiale medier for et par dager siden! Så gøy at så mange av dere liker forsiden av boken. Jeg er så stolt av denne juleboken og gleder meg til dere kan få bla i den og se innholdet! Smile 

 

 

Boken "Det søte liv - Julens deiligste kaker" inneholder 200 oppskrifter og dekker virkelig alt det beste av kaker, konfekt og desserter til jul! Den sendes etter planen til trykken om ca. 14 dager og kommer inn til alle bokhandlerne i løpet av de første par ukene av oktober. Mer info får dere da.

♥  

 

Men det er ikke jul helt enda her på bloggen, så i dag vil jeg gi dere en søt og nydelig kake med friske bringebær.  

 

 

Selve kakebunnen er en type mazarinkake som lages med ekte marsipan i deigen.

Røde bringebær og grønne pistasjnøtter gir lekker farge til den kritthvite glasuren.

 

 

Ingredienser:

Mazarinkake:
♥ 250 g ekte marsipan
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 65 g hvetemel
♥ 125 g bringebær
♥ 50 g pistasjnøtter

Marengsglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 1 ss sitronsaft

Pynt:
♥ 125 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter

 

Fremgangsmåte:

Mazarinkake:

Ha marsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend inn hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del bringebærene i to og stikk dem ned i deigen.

Skåld pistasjnøttene ved å ha dem noen minutter i varmt vann (se tips). Gni av det ytterste skallet slik at grønnfargen på nøttene kommer bedre frem. Spar noen pistasjnøtter til pynt og strø resten over deigen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 45 - 60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og hvelv den over på et fat. Dra av bakepapiret.

 


Marengsglasur:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre til en tykk, blank og fin glasur.


Pynting:

Bre marengsglasuren over kaken i et tykt lag.

 

 

Pynt med bringebær og pistasjnøtter.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Superlekker kake! Og ekstra stilig når pistasjnøttene skåldes så de blir skikkelig grønne! 

 

 

Kake for skikkelige søtmonser .. Smile  

 

 

YUM! 

 

 

 

Tips:

♥ Ekte marsipan har høyt innhold av mandler (minimum 50 %) og egner seg godt til steking. Ikke bruk vanlig figurmarsipan i kaken. Ekte marsipan fås kjøpt i de fleste, norske matbutikker. 

♥ For å få bort det tørre, grå skallet på pistasjnøttene, kan de skåldes på samme måte som man skålder mandler. Man legger pistasjnøttene i kokende vann til det ytre, tørre laget med skall kan løsnes lett og den grønne fargen kommer mye bedre frem. Tørk nøttene godt før de brukes. 

 

 

♥ Merk at dette er en temmelig søt kake, siden mazarinbunnen inneholder marsipan og marengsglasuren også er temmelig søt. Derfor er det viktig å friske opp kaken med bringebær på toppen og inni kaken. Andre syrlige bær kan også brukes. 

♥ Mazarinkaken er også veldig god uten marengsglasur, og kan serveres med bare et enkelt melisdryss. 

 

 

Deilig med en kopp varm kaffe til denne kaken her!

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Bringebær- og pistasjkake med marengsglasur

Ingredienser

Mazarinkake:
♥ 250 g ekte marsipan
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 65 g hvetemel
♥ 125 g bringebær
♥ 50 g pistasjnøtter

Marengsglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 1 ss sitronsaft

Pynt:
♥ 125 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Mazarinkake:

Ha marsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend inn hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del bringebærene i to og stikk dem ned i deigen.

Skåld pistasjnøttene ved å ha dem noen minutter i varmt vann (se tips). Gni av det ytterste skallet slik at grønnfargen på nøttene kommer bedre frem. Spar noen pistasjnøtter til pynt og strø resten over deigen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170 °C i 45-60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og hvelv den over på et fat. Dra av bakepapiret.


Marengsglasur:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre til en tykk, blank og fin glasur.


Pynting:

Bre marengsglasuren over kaken i et tykt lag.

Pynt med bringebær og pistasjnøtter.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥ Ekte marsipan har høyt innhold av mandler (minimum 50 %) og egner seg godt til steking. Ikke bruk vanlig figurmarsipan i kaken. Ekte marsipan fås kjøpt i de fleste, norske matbutikker. 

♥ For å få bort det tørre, grå skallet på pistasjnøttene, kan de skåldes på samme måte som man skålder mandler. Man legger pistasjnøttene i kokende vann til det ytre, tørre laget med skall kan løsnes lett og den grønne fargen kommer mye bedre frem. Tørk nøttene godt før de brukes. 

♥ Merk at dette er en temmelig søt kake, siden mazarinbunnen inneholder marsipan og marengsglasuren også er temmelig søt. Derfor er det viktig å friske opp kaken med bringebær på toppen og inni kaken. Andre syrlige bær kan også brukes. 

♥ Mazarinkaken er også veldig god uten marengsglasur, og kan serveres med bare et enkelt melisdryss. 

26.08.2020
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter