Ananas- og kokosbiter

Ananas- og kokosbiter

11.01.2005
Ananas- og kokosbiter

Ingredienser

2 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl kaldt vann

Topping:
130 g ananas (1 liten boks)
40 g smør
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
1,5 dl kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør inn kaldt vann til slutt. Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 min.

Lag imens toppingen: Knus ananasen med gaffel og sett til side. Ha øvrige ingredienser i en liten kjele og gi det et oppkok.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl noen min. Fordel den knuste ananasen over kaken. Fordel så kokosblandingen jevn over ananasen.

Sett kaken tilbake i ovnen, men en rille høyere opp, og stek kaken videre ved 200°C til den er gylden på toppen, ca 10-15 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken slik at toppingen vender opp. Del kaken i firkanter.

Tips

130 g ananas tilsvarer en liten boks.

Oppbevar kaken innpakket i plast, slik at den holder seg myk og saftig. Kakestykkene kan også fryses.

11.01.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter