Anginetti

Anginetti

18.12.2011

Anginetti er populære, italienske småkaker!

  

Hei! ♥

God 4. advent alle sammen! 

Håper dere har kommet i skikkelig julestemning nå - det har i alle fall jeg Smile

 

I dag vil jeg vise dere noen supernydelige, italienske småkaker. "Anginetti" kommer opprinnelig fra Sør-Italia, men bakes i dag over hele Italia. Kakene har nydelig sitronsmak og serveres både til hverdags og til fest.

"Anginetti" kjennetegnes av den deilige sitronglasuren som skal smøres på nystekte varme kaker. Kakene pyntes enten med melisdryss eller med fargerikt strøssel slik jeg har gjort her.

 

Oppskriften gir 30 stk deilige småkaker.

 

Ingredienser:

120 g sukker
120 g smør
2 ts vaniljeessens
3 store egg
1 ts revet sitronskall
2 ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
1 ss smør
4 ss sitronsaft
1 ss vann
7 dl melis

Pynt:
melis eller kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland i revet sitronskall og bakepulver og så hvetemelet. Det skal bli en god og smidig, fast deig.

Form deigen til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min.

Rør imens sammen smeltet smør, sitronsaft, vann og melis til en glatt glasur.

Når kakene er ferdigstekte, glaseres de én og én med sitronglasur mens de fortsatt er varme. Hvis du vil pynte kakene med strøssel, må dette drysses på glasuren med en gang før den begynner å stivne.

Avkjøl kakene helt på rist.

 

Nydelige kaker!!

 

Tips:

"Anginetti" kan oppbevares i kakeboks i kjøleskap med matpapir mellom lagene. De er også fine å fryse.

  

♥ ♥ ♥ ♥ 

Anginetti

Ingredienser

120 g sukker
120 g smør
2 ts vaniljeessens
3 store egg
1 ts revet sitronskall
2 ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
1 ss smør
4 ss sitronsaft
1 ss vann
7 dl melis

Pynt:
melis eller kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland i revet sitronskall og bakepulver og så hvetemelet. Det skal bli en god og smidig, fast deig.

Form deigen til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal bli ca 30 stk. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min.

Rør imens sammen smeltet smør, sitronsaft, vann og melis til en glatt glasur.

Når kakene er ferdigstekte, glaseres de én og én med sitronglasur mens de fortsatt er varme. Hvis du vil pynte kakene med strøssel, må dette drysses på glasuren med en gang før den begynner å stivne.

Avkjøl kakene helt på rist.

Tips

"Anginetti" kan oppbevares i kakeboks i kjøleskap med matpapir mellom lagene. De er også fine å fryse.

18.12.2011
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter