Ballerinakake

Ballerinakake

19.12.2011

 

Er du glad i Ballerinakjeks?

 

 

Du vet de søte, runde sjokolade- og vaniljekjeksene med deilig nougatfyll i midten..?

 

 

Tenkte meg det ja... Wink

Her har du en supermyk kake med massevis av Ballerinakjeksbiter!

Kaken smaker best nystekt mens kjeksbitene inni kaken fortsatt er litt varme... Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 125 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 dl melk

Fyll:
♥ 1 pk Ballerinakjeks (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade/melkesjokolade
♥ 40 g hvetemel
♥ 60 g smør

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken til en jevn og klumpfri deig.

Til fyllet hakkes Ballerinakjeks og sjokolade i små biter. Bland med hvetemel og smeltet smør.

 

 

Gjør klar en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha i halvparten av kakedeigen.

Ha over ca. 3/4 av fyllet.

 

 

Fordel over resten av kakedeigen. Dryss over resten av fyllet jevnt over toppen av kaken.

 

 

Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca 45-60 min, til kaken er gjennomstekt.

 

 

Myk og supersaftig formkake!

 

 

 

Tips:

"Ballerinakjeks" er nydelige og kjempepopulære kjeks fra Sætre som består av sjokoladekjeksbunn og vaniljekjekstopp med nougatfyll i midten. 1 pk er på 190 gram.

"Ballerinakake" er kjempegod helt nystekt! Den kan oppbevares innpakket i plast og kan også fryses.

 

 

Knallgod kake, selv om den er enkel!

 

 

 

Kos deg!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Ballerinakake

Ingredienser

125 g smør
4 dl sukker
2 ts vaniljeessens
2 store egg
2,5 ts bakepulver
6 dl hvetemel
3 dl melk

Fyll:
1 pk Ballerinakjeks (se tips)
100 g kokesjokolade/melkesjokolade
40 g hvetemel
60 g smør

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken til en jevn og klumpfri deig.

Til fyllet hakkes Ballerinakjeks og sjokolade i små biter. Bland med hvetemel og smeltet smør.

Gjør klar en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha i halvparten av kakedeigen. Ha over 3/4 av fyllet. Fordel over resten av kakedeigen. Dryss over resten av fyllet jevnt over toppen av kaken.

Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca 45-60 min, til kaken er gjennomstekt.

Tips

"Ballerinakjeks" er nydelige og kjempepopulære kjeks fra Sætre som består av sjokoladekjeksbunn og vaniljekjekstopp med nougatfyll i midten. 1 pk er på 190 gram.

"Ballerinakake" er kjempegod helt nystekt! Den kan oppbevares innpakket i plast og kan også fryses.

19.12.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter