Brukere online: 169
Brukere i dag: 1994
Brukere siste 7 dager: 250512
Denne fantastisk gode fromasjkaken er ypperlig å lage dersom du har rester av ferdigkjøpte pepperkaker igjen fra julen. Kombinasjonen av den krydrede kjeksbunnen, den luftige fromasjen og mandarinene som kaken er pyntet med, er rett og slett NYDELIG!
Bunn:
200 g pepperkaker
100 g smør
Appelsinfromasj:
2 store egg
1,5 dl melis
5 dl crème fraîche
3 dl kremfløte
1 pk sitrongelé
1 pk appelsingelé
1,5 dl presset appelsinsaft
0,5 dl presset sitronsaft
revet skall av 1 appelsin
revet skall av 1 sitron
Pynt:
2 små bokser hermetiske mandariner
strimlet appelsinskall
Knus pepperkakene i en morter eller knus dem ved å ha dem i en plastikpose og kjevle over. Bland pepperkakesmulene med smeltet smør. Ha en kakering (22-24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem pepperkakeblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Skill eggene. Pisk eggeplommene luftige sammen med melis. Rør inn crème fraîche. Pisk kremfløten til krem og bland i (bruk stålvisp til å røre, slik at blandingen blir jevn og klumpfri). Varm opp appelsinsaften i en liten kjele. Ha i appelsin- og sitrongelépulveret og rør til pulveret har løst seg opp. Bland med sitronsaft og revet skall av sitron og appelsin. Ha dette i fromasjmassen og rør blandingen jevn. Pisk eggehvitene stive og vend i til slutt (bruk en stålvisp slik at blandingen blir luftig og fin).
Hell fromasjen i formen. Sett i kjøleskapet i minst 4-5 timer (og gjerne over natten) til fromasjen har stivnet.
Skjær forsiktig langsmed kanten av kakeringen med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Pynt kaken med godt avrente mandarinbåter og eventuelt litt strimlet appelsinskall i midten.
Se også oppskrift på Appelsinfromasjkake, Klementinfromasjkake og Stekt ostekake med pepperkakebunn.
Skriv ny kommentar