Appelsinkake i langpanne

Appelsinkake i langpanne

11.04.2019


Hei igjen, dere! ♥ 

Som oppfølger til Marmorkake i langpanne med appelsin og sjokolade som jeg publiserte på bloggen i går, kommer det her en langpannekake til som passer ekstra godt til påske.

Jeg lagde kaken etter at jeg bakte Sitronkake i langpanne på nytt her forleden, og mange av dere spurte meg om sitron kunne byttes ut med appelsin. Det visste jeg jo at gikk fint, men jeg fikk lyst til å lage kaken selv og smake den.

Og ja, Appelsinkake i langpanne blir kjempegod og saftig, og passer godt til de som foretrekker en litt mildere smak enn det man får med sitronvarianten.  

 

 

Super kake til påsken - for store og små! 

 

 Smile   Smile   Smile   

 

Oppskriften passer til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 250 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 11 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl presset appelsinsaft (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner

Glasur:
♥ 6 dl melis 
♥ ca 4 ss presset appelsinsaft

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.

Smelt smøret. Bland melken i smøret.

Sikt sammen det tørre.

Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i appelsinsaften og fint revet appelsinskall. Rør til deigen er jevn og klumpfri, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. Pynt eventuelt med kakestrøssel eller gule geléhjerter som jeg har brukt her (men det er ikke nødvendig).

La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.

 

 

Tips:

♥ For å få myk og luftig kake, er det viktig å røre minst mulig i kakerøren etter at hvetemelet er tilsatt. Jeg blander bare forsiktig for hånd med en slikkepott og bruker ikke elektrisk mikser etter at jeg begynner å blande inn melet. 

♥ Kaken får best smak om du bruker ferskpresset appelsinsaft, og da kan du også tilsette finrevet appelsinskall i deigen. Det er det jeg bruker, men hvis du vil gjøre det enklere, går det også greit å bruke appelsinjuice (og da droppe det finrevne appelsinskallet). 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med glasur.

 

 

Enkel og deilig appelsinkake i langpanne! 

 ♥ 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Appelsinkake i langpanne

Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 250 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 11 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl presset appelsinsaft (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner

Glasur:
♥ 6 dl melis
♥ ca 4 ss presset appelsinsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i appelsinsaften og fint revet appelsinskall. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. Pynt eventuelt med kakestrøssel eller gule geléhjerter som jeg har brukt her (men det er ikke nødvendig). La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

♥ For å få myk og luftig kake, er det viktig å røre minst mulig i kakerøren etter at hvetemelet er tilsatt. Jeg blander bare forsiktig for hånd med en slikkepott og bruker ikke elektrisk mikser etter at jeg begynner å blande inn melet. 

♥ Kaken får best smak om du bruker ferskpresset appelsinsaft, og da kan du også tilsette finrevet appelsinskall i deigen. Det er det jeg bruker, men hvis du vil gjøre det enklere, går det også greit å bruke appelsinjuice (og da droppe det finrevne appelsinskallet). 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med glasur.

11.04.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei

Når du skriver hvelv kaken, mener du da at vi skal snu den opp ned eller mener du bare at vi skal løfte den ut av formen?

Fungerer det også å ta halv porsjon i en rund form?

Når jeg skriver hvelv kaken, mener jeg å snu den opp ned ut av langpannen. Jeg legger da en rist over langpannen og snur langpannen opp ned slik at kaken havner på risten. Så løfter jeg vekk langpannen og drar av bakepapiret.
Denne oppskriften er beregnet på stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne (ca 20 x 30 cm). Hvis du vil bruke rund form, må du bruke en nokså stor form (26-28 cm). Bruker du 26 cm, vil kaken bli noe høyere og du må beregne noe lenger steketid.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter