Marmorkake i langpanne med appelsin og sjokolade

Marmorkake i langpanne med appelsin og sjokolade

10.04.2019


Appelsin og sjokolade er definitivt smaker jeg forbinder med påsken - som nå er rett rundt hjørnet (yeeey)! Smile  

I denne langpannekaken har jeg marmorert lys deig med appelsinsmak og mørk deig med sjokoladesmak, som gir en dekorativ og deilig kake.

Pynt gjerne kakestykkene med påskeegg hvis du vil ha ekstra påskestemning, men det holder fint sjokoladeglasuren eller bare et melisdryss hvis du foretrekker det.

Oppskriften er beregnet på stor langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 600 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 8 store egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 12 dl hvetemel
♥ 3 dl presset appelsinjuice
♥ revet skall av 3 appelsiner

Mørk deig:
♥ 6 ss kakao

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ påskeegg (kan sløyfes)


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene (la mikseren få gå en liten stund mellom hvert egg). Ha smørkremblandingen i en stor bakebolle. Bland bakepulver med 3 dl av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så i presset appelsinjuice og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen. Vend i fint revet appelsinskall til slutt.  

Ha i underkant av halve deigen i en seperat bakebolle og rør i kakao. 

Fordel lys og mørk deig i klatter om hverandre i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Ta en gaffel eller en kniv og dra igjennom deigen et par ganger slik at deigen blir marmorert (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min (sjekk med kakenål). La kaken avkjøle i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren varmes kremfløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen når fløten når kokepunktet og ha oppdelt sjokolade i kjelen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Smør sjokoladeglasuren over kaken. Del kaken opp i passe store firkanter og pynt disse med påskeegg hvis du ønsker det.

♥ 

Mange deilige kakestykker som er kjekke å ha på lur i fryseren i påsken!  Smile  

 

 

Tips:

♥ Etter at du har tilsatt hvetemelet er det om å gjøre å røre mer i deigen enn det som er nødvendig for å få den blandet, ellers kan kakerøren bli seig og kaken bli for kompakt.

♥ Når du skal marmorere deigen er det viktig å ikke overdrive røringen, for da blir deigen blandet og ikke marmorert. Bare dra gaffelen eller kniven frem og tilbake 3-4 ganger fra langside til langside og så fra kortside til kortside.

♥ Jeg pyntet kakestykkene med dette populære påskegodteriet (Dragé-egg som fås kjøpt i de fleste matbutikkene rundt påsketider).

 

 

Påskeegg (eller påskegodteri) er såklart artig å pynte med når det er påske, men denne kaken er jo like god hele året, så pynt med bare sjokoladeglasur og eventuelt litt sjokoladestrøssel utenom påsketider. 
 

♥ Du kan eventuelt sikte litt melis over kakestykkene i stedet for sjokoladeglasur.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse. 


Se også Marmorkake i langpanne som smaker sjokolade og vanilje og Marmorert banankake i langpanne som smaker sjokolade og banan. 

 

 

Denne varianten av marmorkake med sjokolade og appelsin er nydelig! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Marmorkake i langpanne med appelsin og sjokolade

Ingredienser

♥ 600 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 8 store egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 12 dl hvetemel
♥ 3 dl presset appelsinjuice
♥ revet skall av 3 appelsiner

Mørk deig:
♥ 6 ss kakao

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ påskeegg (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene (la mikseren få gå en liten stund mellom hvert egg). Ha smørkremblandingen i en stor bakebolle. Bland bakepulver med 3 dl av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så i presset appelsinjuice og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen. Vend i fint revet appelsinskall til slutt.  

Ha i underkant av halve deigen i en seperat bakebolle og rør i kakao. 

Fordel lys og mørk deig i klatter om hverandre i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Ta en gaffel eller en kniv og dra igjennom deigen et par ganger slik at deigen blir marmorert (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min (sjekk med kakenål). La kaken avkjøle i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren varmes kremfløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen når fløten når kokepunktet og ha oppdelt sjokolade i kjelen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Smør sjokoladeglasuren over kaken. Del kaken opp i passe store firkanter og pynt disse med påskeegg hvis du ønsker det.

Tips

♥ Etter at du har tilsatt hvetemelet er det om å gjøre å røre mer i deigen enn det som er nødvendig for å få den blandet, ellers kan kakerøren bli seig og kaken bli for kompakt.

♥ Når du skal marmorere deigen er det viktig å ikke overdrive røringen, for da blir deigen blandet og ikke marmorert. Bare dra gaffelen eller kniven frem og tilbake 3-4 ganger fra langside til langside og så fra kortside til kortside.

♥ Du kan eventuelt sikte litt melis over kakestykkene i stedet for sjokoladeglasur.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse. 

10.04.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter