Appelsinkonfekt

Appelsinkonfekt

08.02.2006
Appelsinkonfekt

Ingredienser

2 store appelsiner

Sukkerlake:
5 dl vann
375 g sukker

Pynt:
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Vask appelsinene godt. Skjær av det gule skallet på appelsinene og skjær det opp i ca 1 cm tykke strimler.

Ha appelsinskallet i en kjele med tykk bunn. Kok appelsinskallet tre ganger i vann (ha i vann og kok opp, hell av vannet, kok opp i nytt vann, hell av vannet og kok opp i nytt vann og hell av vannet).

Ha så vannet og sukkeret til sukkerlaken i kjelen og kok opp sammen med appelsinskallet. La dette småkoke i 2-3 timer. Vannet skal da nesten ha kokt inn helt og appelsinskallet skal være mykt, blankt og seigt av laken. Avkjøl og sett kjelen i kjøleskapet til neste dag.

Ta appelsinskallstrimlene fra hverandre og legg utover et kjøkkenhånkle. Appelsinskallet skal være klebrig og seigt å ta på. Ha bakepapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad.

Dypp appelsinskallstrimlene en og en i den smeltede sjokoladen med en gaffel. Legg de så på bakepapiret. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

"Appelsinkonfekten" holder seg god lenge dersom den oppbevares kjølig.

08.02.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Jeg prøvde dette men vannet kokte jo opp etter 2 timer å ble kjempe tørt :( det ble kjempe hardt :( litt skuffet. Kan noen hjelpe meg? :) ønsker å få til dette :(

Du må kjøpe appelsin med veldig tykt skall. De blir perfekt seige.

Hei,
Det står at om den oppbevares kjølig er den holdbaar lenge. Hva vil det si? 1,2,3 mnd?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter