Appelsinmarsipankonfekt

Appelsinmarsipankonfekt

22.12.2008
Appelsinmarsipankonfekt

Ingredienser

200 g marsipan (se tips)
2 ss friskpresset appelsinjuice

Pynt:
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kna sammen marsipan og appelsinjuice. Marsipanen skal bli bløt, men fortsatt fast nok til å kunne formes til kuler. Form marsipanen til 20 kuler. Legg kulene på et bakepapirdekket brett som passer i kjøleskapet. Sett brettet i kjøleskapet i 1 time.

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Dypp marsipankulene i den smeltede sjokoladen ved hjelp av to gafler. La kulene renne av seg og legg dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet.

Sett brettet med konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Ekte marsipan smaker best (lilla rull fra Odense), men figurmarsipan kan også benyttes (rød rull fra Odense).

Konfekten oppbevares i kjøleskapet.

22.12.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

oj oj. Du bør ikke legge de i kjøleskapet, heller tørke på benken. Dessuten må sjokoladen tempereres før du dypper de. Dette blir veldig amatørmessig.

Jeg har mye glede av oppskriftene dine! Dette lagde jeg i går,på julaften. Jeg supplerte med revet skall av en sitron og en klementin( vanskelig å rive) i marsipanen. Og tempererte sjokoladen (70%)før jeg dyppet kulene, som jeg hadde latt stå litt ute i vinden og tørke seg. (Jeg eltet råmarsipanen med skallene i maskin). Så i kjøleskap for å stivne. Smakte fantastisk.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter