Brukere online: 1491
Brukere i dag: 29103
Brukere siste 7 dager: 172124
Green Beans Almondine (eller Haricots Verts Amandine, som denne retten egentlig kalles på fransk), er en lekker, fransk siderett med grønne aspargesbønner og mandler!
De grønne bønnene forvelles først i et par minutter i varmt vann så de blir så vidt møre. Deretter stekes bønnene i smør og olivenolje sammen med tynne mandelflak, presset hvitløk og salt.
Nydelig å servere som tilbehør til mange slags middager!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g aspargesbønner
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl mandelflak
♥ 2 ss olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk (se tips)
♥ 1 ts flaksalt
Fremgangsmåte:
Rens aspargesbønnene ved å kutte av endene. Legg aspargesbønnene i en kjele med kokende varmt, lettsaltet vann. La bønnene trekke i 2 - 3 minutter (de skal steke videre i stekepanne etterpå, så de trenger ikke å bli helt møre). Legg bønnene deretter straks i en bolle med isvann slik at kokeprosessen stopper.
Finn frem en stekepanne. Tilsett mandelflakene.
Ha også smør i pannen. La mandelflakene steke på middels varme til de blir blanke, gylne og aromatiske.
Løft mandlene ut av pannen og legg til side.
Ha olje i pannen og legg i aspargesbønnene. Press hvitløksfeddene og ha hvitløksmosen i pannen.
La dette steke sammen i et par minutter.
Tilsett de stekte mandlene, dryss over flaksalt og la det hele steke sammen i ca. 1 minutt til.
Serveres straks.
Tips:
♥ I stedet for å forvelle aspargesbønnene i kokende vann først, går det også greit å legge dem rå i pannen. De må da steke i 6 - 8 minutter på middels varme for å bli møre.
♥ Du kan redusere mengden hvitløk til 2 fedd og eventuelt tilsette 1 fint hakket sjalottløk i stedet, som du steker sammen med bønnene.
♥ Skvis gjerne også litt sitronsaft over bønnene rett før servering hvis du liker det.
♥ Disse aspargesbønnene med stekte mandler er kjempegode som tilbehør til mange slags middager. Prøv dem for eksempel sammen med stekt kylling og hjemmelaget potetmos. Eller som tilbehør til Ovnsbakt torsk med sitron og dill med ovnsbakte småpoteter.
Bon appétit!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g aspargesbønner
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl mandelflak
♥ 2 ss olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk (se tips)
♥ 1 ts flaksalt
Rens aspargesbønnene ved å kutte av endene. Legg aspargesbønnene i en kjele med kokende varmt, lettsaltet vann. La bønnene trekke i 2 - 3 minutter (de skal steke videre i stekepanne etterpå, så de trenger ikke å bli helt møre). Legg bønnene deretter straks i en bolle med isvann slik at kokeprosessen stopper.
Finn frem en stekepanne. Tilsett mandelflakene. Ha også smør i pannen. La mandelflakene steke på middels varme til de blir blanke, gylne og aromatiske.
Løft mandlene ut av pannen og legg til side.
Ha olje i pannen og legg i aspargesbønnene. Press hvitløksfeddene og ha hvitløksmosen i pannen. La dette steke sammen i et par minutter.
Tilsett de stekte mandlene, dryss over flaksalt og la det hele steke sammen i ca. 1 minutt til.
Serveres straks.
♥ I stedet for å forvelle aspargesbønnene i kokende vann først, går det også greit å legge dem rå i pannen. De må da steke i 6 - 8 minutter på middels varme for å bli møre.
♥ Du kan redusere mengden hvitløk til 2 fedd og eventuelt tilsette 1 fint hakket sjalottløk i stedet, som du steker sammen med bønnene.
♥ Skvis gjerne også litt sitronsaft over bønnene rett før servering hvis du liker det.
♥ Disse aspargesbønnene med stekte mandler er kjempegode som tilbehør til mange slags middager. Prøv dem for eksempel sammen med stekt kylling og hjemmelaget potetmos. Eller som tilbehør til Ovnsbakt torsk med sitron og dill med ovnsbakte småpoteter.
Skriv ny kommentar