Brukere online: 1470
Brukere i dag: 28388
Brukere siste 7 dager: 172133
Dette er en veldig kjekk grunnoppskrift på hvordan man lager herlige, ovnsbakte småpoteter!
Anvendelige til det meste av middager. Også fine å sette frem på et tapas- eller koldtbord.
Enjoy! 😃
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 650 g små poteter (se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 0,5 dl vann
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Vask potetene og tørk dem godt (men du trenger ikke å skrelle dem).
Legg potetene i en liten, ildfast form (den jeg bruker her måler ca. 18 x 25 cm).
Hell olivenolje over potetene og vend rundt på dem slik at alle blir godt dekket av oljen. Kvern over salt og pepper.
Legg oppdelte hvitløksfedd i formen. Ha en liten skvett vann i formen (se tips).
Stek potetene midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter (eventuelt ved 200°C i ca. 45 minutter), til du ser at potetene har fått god og gyllen farge.
Serveres varme og nystekte!
Tips:
♥ Jeg har her brukt gule morenepoteter. Andre type småpoteter tilberedes på samme måte, men juster steketiden alt etter størrelsen på potetene. Dersom potetene er veldig små, kan steketiden reduseres.
♥ Hvitløksfeddene skal ikke spises og gir bare mild aroma til potetene.
♥ Vannet i formen er ikke absolutt nødvendig, men jeg synes det bidrar til at potetene ikke tørker inn for mye under stekingen og sitter fast i formen. Det skal imidlertid bare være en liten skvett vann, for potetene skal jo bli ovnsbakte og ikke kokte... 😊
♥ I tillegg til kvernet salt og pepper, kan du gjerne også krydre potetene med litt tørkede urter, for eksempel provencekrydder.
♥ Hvis du vil lage en større porsjon, kan du skalere opp oppskriften og bruke større form, og ellers følge akkurat samme fremgangsmåte.
♥
Veldig gode, ovnsbakte småpoteter!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 650 g små poteter (se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 0,5 dl vann
♥ kvernet salt og pepper
Vask potetene og tørk dem godt (men du trenger ikke å skrelle dem). Legg potetene i en liten, ildfast form (den jeg bruker her måler ca. 18 x 25 cm).
Hell olivenolje over potetene og vend rundt på dem slik at alle blir godt dekket av oljen. Kvern over salt og pepper.
Legg oppdelte hvitløksfedd i formen. Ha en liten skvett vann i formen (se tips).
Stek potetene midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter (eventuelt ved 200°C i ca. 45 minutter), til du ser at potetene har fått god og gyllen farge.
Serveres varme og nystekte!
♥ Jeg har her brukt gule morenepoteter. Andre type småpoteter tilberedes på samme måte, men juster steketiden alt etter størrelsen på potetene. Dersom potetene er veldig små, kan steketiden reduseres.
♥ Hvitløksfeddene skal ikke spises og gir bare mild aroma til potetene.
♥ Vannet i formen er ikke absolutt nødvendig, men jeg synes det bidrar til at potetene ikke tørker inn for mye under stekingen og sitter fast i formen. Det skal imidlertid bare være en liten skvett vann, for potetene skal jo bli ovnsbakte og ikke kokte... 😊
♥ I tillegg til kvernet salt og pepper, kan du gjerne også krydre potetene med litt tørkede urter, for eksempel provencekrydder.
♥ Hvis du vil lage en større porsjon, kan du skalere opp oppskriften og bruke større form, og ellers følge akkurat samme fremgangsmåte.
Skriv ny kommentar