Bakt feta med honning og timian

Bakt feta med honning og timian

11.03.2021

Her har du en fantastisk liten sak som egner seg som forrett, koserett - eller f eks som tilbehør til et tapasbord.

Fetaost stekes her i ovnen sammen med timian og honning til osten får en lett karamellisert overflate.

 


 

Nydelig sammen med crispy hvitløksbrød!

 

 


Ingredienser: 

♥ 200 g feta
♥ 0,5-1 dl flytende honning
♥ fersk timian
♥ litt maldonsalt og kvernet pepper

Servering:
♥ surdeigsbrød, rugbrød eller lignende
♥ smør 
♥ hvitløk (1 fedd per brødskive)


Fremgangsmåte: 

Ha fetaosten i en liten, ildfast skål. Legg på fersk timian og hell over flytende honning. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper.

 

 

Skjær brødet i skiver. Ha på et lag smør. Press hvitløk i hvitløkspresse og smør oppå slik at hvitløken blander seg med smøret.

 

 

Både fetaosten og brødskivene stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Dersom du ønsker mer farge på osten, kan du ta ut hvitløksbrødene når de er crispy, og øke varmen på ovnen til 230 °C og steke osten noen minutter til, til du ser at den er klar. 

 

 

Supergodt!  Yum  

 

 

Dryss gjerne litt fersk timian på hvitløksbrødene. 

 



Tips:

♥ Steketiden vil variere ut fra ovnen din, hvor tykke skiver brød du skjærer, osv, så følg med og tilpass underveis. 

♥ Serveres nylaget! 

 

 

Honningen sauser seg litt sammen med væsken som kommer ut av osten under stekingen.

Nydelig hvordan smakene blander seg sammen!  

 

 

Hvitløksbrødene er perfekt tilbehør! 

 

 

NAM, dette er godt!  Yum  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bakt feta med honning og timian

Ingredienser

♥ 200 g feta
♥ 0,5-1 dl flytende honning
♥ fersk timian
♥ litt maldonsalt og kvernet pepper

Servering:
♥ surdeigsbrød, rugbrød eller lignende
♥ smør 
♥ hvitløk (1 fedd per brødskive)

Fremgangsmåte

Ha fetaosten i en liten, ildfast skål. Legg på fersk timian og hell over flytende honning. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper.

Skjær brødet i skiver. Ha på et lag smør. Press hvitløk i hvitløkspresse og smør oppå slik at hvitløken blander seg med smøret.

Både fetaosten og brødskivene stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Dersom du ønsker mer farge på osten, kan du ta ut hvitløksbrødene når de er crispy, og øke varmen på ovnen til 230 °C og steke osten noen minutter til, til du ser at den er klar. 

Tips

♥ Steketiden vil variere ut fra ovnen din, hvor tykke skiver brød du skjærer, osv, så følg med og tilpass underveis. 

♥ Serveres nylaget!

11.03.2021
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter