Ostemuffins med kesam

Ostemuffins med kesam

15.03.2021

Det gjelder å holde fast ved hverdagsgledene! 

Varme, fyldige ostemuffins for eksempel... Yum  

Ostemuffins er lette å lage og superduper gode, særlig hvis du liker kombinasjonen osteskorpe utenpå og bløt muffins med smeltet ost inni.  Heart  

Jeg bruker en kombinasjon av cheddar og mozzarella fordi dette er oster som smelter skikkelig bra og fordi de gir digg smak! 

 

 

Det er så klart fett i osten, men for øvrig er det lite fett i disse muffinsene. Melk og smør erstattes av kesam, som dessuten gjør muffinsene ekstra saftige og myke. 

 


Oppskriften gir 12 stk.


Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 3 dl kesam
♥ 1 ts paprikapulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g revet mozzarella
♥ 100 g revet cheddar

Pynt:
♥ 50 g revet mozzarella
♥ 50 g revet cheddar

 

Fremgangsmåte:

Visp egg og kesam lett sammen.

 

 

Bland paprikapulver, maldonsalt og bakepulver sammen med hvetemelet.

 

 

Tilsett og rør forsiktig sammen så melet blander seg, men rør likevel så lite som mulig (se tips).

 

 

Vend til slutt inn revet ost. Jeg bruker revet mozzarella og revet cheddar. 

 

 

Vend forsiktig rundt med en slikkepott. 

 

 

Ha muffinsformer i muffinsbrett.

 

 

Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

 

 

Topp med mer revet ost. 

 

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Enkle, men kjempegode ostemuffins! 

 

 

Her må det være lov å forsyne seg flere ganger. Yum

 

 

Tips: 

Jeg bruker revet mozzarella og cheddar, men det går også fint å bruke annen gulost, f eks revet Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gruyère eller Sveitserost. 

♥ For å få myke, luftige muffins er det om å gjøre å røre minst mulig i deigen. Ikke bruk kjøkkenmaskin - det gir tunge og kompakte muffins. Bare rør forsiktig for hånd til deigen såvidt er blandet sammen.  

♥ Hvis du ønsker å gjøre ostemuffinsene sunnere, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt mel og bruke fettredusert ost. 

♥ Muffinsene smaker aller best varme og nystekte! 

Se f eks også Muffins med ost og skinkeOstemuffins med Västerbottensost og urte- og hvitløksmør og Matmuffins med ost, tomat og oliven.

 

 

Varm ostemuffins rett ut av ovnen... 

 

 

oh my gaaad... 😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ostemuffins med kesam

Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 3 dl kesam
♥ 1 ts paprikapulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g revet mozzarella
♥ 100 g revet cheddar

Pynt:
♥ 50 g revet mozzarella
♥ 50 g revet cheddar

Fremgangsmåte

Visp egg og kesam lett sammen. Bland paprikapulver, maldonsalt og bakepulver sammen med hvetemelet. Tilsett og rør forsiktig sammen så melet blander seg, men rør likevel så lite som mulig (se tips). Vend til slutt inn revet ost.

Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Topp med mer revet ost. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

Jeg bruker revet mozzarella og cheddar, men det går også fint å bruke annen gulost, f eks revet Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gruyère eller Sveitserost. 

♥ For å få myke, luftige muffins er det om å gjøre å røre minst mulig i deigen. Ikke bruk kjøkkenmaskin - det gir tunge og kompakte muffins. Bare rør forsiktig for hånd til deigen såvidt er blandet sammen.  

♥ Hvis du ønsker å gjøre ostemuffinsene sunnere, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt mel og bruke fettredusert ost. 

♥ Muffinsene smaker aller best varme og nystekte! 

Se f eks også Muffins med ost og skinkeOstemuffins med Västerbottensost og urte- og hvitløksmør og Matmuffins med ost, tomat og oliven.

15.03.2021
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Ble knallgode og fine og luftige. Hevet seg masse selv om jeg hadde en del sammalt spelt i. Men: muffinsene hang seg fast i papirformene siden det er så lite fett i røra. Hvilke former bruker du?

Akkurat det samme skjedde hos meg. Muffinsene var veldig gode, men det er en krevende jobb å få av papiret før man kan spise dem.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter