Brukere online: 2915
Brukere i dag: 52857
Brukere siste 7 dager: 249971
Spennende dessertfiken som bakes i ovnen med lønnesirup, kanel og italiensk Marsalavin.
Nydelig servert med vaniljeiskrem!
Ingredienser:
♥ 8 ferske fiken
- -
♥ 6 ss lønnesirup
♥ 6 ss Marsala
♥ 1 kanelstang
Servering:
♥ vaniljeiskrem eller gresk yoghurt
♥ macadamianøtter (eller andre nøtter)
Fremgangsmåte:
Del fiken over på midten (eller skjær dem i skiver slik jeg har gjort) og legg i en ildfast form. Bland sammen lønnesirup og Marsala og hell over fikenene i formen. Legg også i en kanelstang.
Bakes i ovnen ved 180°C i 20-25 min.
Serveres varme som dessert sammen med vaniljeiskrem eller gresk yoghurt. Pynt fatet eventuelt med noen nøtter (jeg har her brukt macadamianøtter).
Tips:
Marsala er en italiensk sterkvin som fås kjøpt på polet.
Du kan i stedet bruke portvin, sherry eller madeira.
Lekker og litt annerledes dessert
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
8 ferske fiken
- -
6 ss lønnesirup
6 ss Marsala
1 kanelstang
Servering:
vaniljeiskrem eller gresk yoghurt
macadamianøtter eller andre nøtter
Del fiken over på midten (eller skjær dem i skiver slik jeg har gjort) og legg i en ildfast form. Bland sammen lønnesirup og Marsala og hell over fikenene i formen. Legg også i en kanelstang.
Bakes i ovnen ved 180°C i 20-25 min.
Serveres varme som dessert sammen med vaniljeiskrem eller gresk yoghurt. Pynt fatet med macadamianøtter eller andre nøtter du liker.
Marsala er en italiensk sterkvin som fås kjøpt på polet. Du kan i stedet bruke portvin, sherry eller madeira.
Skriv ny kommentar