Belgiske vafler uten gjær

 

"Belgiske vafler" er verdens mest populære vafler!!!

 

Klassiske "Belgiske vafler" lages som regel med gjær, og du finner flere slike oppskrifter her på detsoteliv.no, men her har du altså en variant som lages uten gjær.

 

 

Oppskriften inneholder mye smør og sukker, som gir søte, seige og litt kompakte vafler - akkurat slik de skal være  Teeth smile

 

Serveres nystekte, gjerne med vaniljeis og friske bær!  ♥

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 5 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl melk
♥ 600 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret.  Pisk egg og sukker luftig. Bland i smeltet smør, bakepulver og vaniljesukker. Ha så i melk og til slutt melet (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså tykk deig!

Stek vafler i belgisk vaffeljern som er penslet med smør eller sprayet med formfett.

Sikt melis over de stekte vaflene og server dem nystekte!

 

 

Tips:

Disse vaflene har som sagt en litt kompakt konsistens som gjør at de er FANTASTISKE når de er varme, men de kan virke tunge og litt harde når de er kalde. Får du vafler til overs, kan du pakke dem inn i plast. Varm dem opp i mikro rett før ny servering, så gjenskaper du noe av den konsistensen som det er meningen at disse vaflene skal ha!

Se også "Belgiske vafler (Gaufres de Bruxelles)" og "Belgiske vafler m/sukker (Gaufres au sucre)" her på Det søte liv!

 

Mmmm... Jeg elsker belgiske vafler!!! Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Belgiske vafler uten gjær
Ingredienser

300 g smør
5 store egg
500 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk
600 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. Bland i smeltet smør, bakepulver og vaniljesukker. Ha så i melk og til slutt melet (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså tykk deig!

Stek vafler i belgisk vaffeljern som er penslet med smør eller sprayet med formfett.

Sikt melis over de stekte vaflene og server dem nystekte!

Tips

Disse vaflene har som sagt en litt kompakt konsistens som gjør at de er FANTASTISKE når de er varme, men de kan virke tunge og litt harde når de er kalde. Får du vafler til overs, kan du pakke dem inn i plast. Varm dem opp i mikro rett før ny servering, så gjenskaper du noe av den konsistensen som det er meningen at disse vaflene skal ha!

Se også "Belgiske vafler (Gaufres de Bruxelles)" og "Belgiske vafler m/sukker (Gaufres au sucre)" her på detsoteliv.no!

Kakekategori
Allergier og preferanser

17 kommentarer

Var de tørre også når de var varme, Amalie? Det skal de definitivt ikke være, men som jeg skriver blir de nokså kompakte når de blir kalde og kan virke tørre da. Her er det altså viktig å servere vaflene varme, enten nystekt eller oppvarmet i mikro hvis de serveres senere.

Hei. Må disse stekes i vaffeljern eller kan jeg ta de i en slik form som skal inn i stekeovnen? :-)

Jeg tenker å lage disse, men vil røren vare i en uke? ( Jeg lager en røre, spiser og steker halve idag og gjør det samme uka etter. Vil det funke?)

Livsfarlig gode vafler! Anbefales med trønderbær og vaniljeis, himmelsk! ❤️

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift