Bananbiter med sjokolade

Bananbiter med sjokolade
Ingredienser

4 egg
3 dl sukker
200 g smør
1 dl melk
3 bananer (ca 350 g uten skall)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g kokesjokolade

Glasur:
100 g kokesjokolade
25 g smør
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og bland i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Rør dette i deigen vekselsvis med det tørre. Ha i hakket kokesjokolade til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Ha alt til glasuren i en liten kjele og smelt på svak varme. Skru opp varmen og la glasuren nå opp til kokespunktet under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la glasuren avkjøles helt i romtemperatur, til den har passe smørekonsistens. Glaser den kalde kaken og del kaken opp i firkantede biter.

 

 

Tips

Kakebitene er kjempefine å fryse. La de glaserte kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du har dem i en fryseboks eller frysepose. Da unngår du glasursøl.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei. Jeg lurte på om det går ann og erstate banan? :) Er ikke så veldig glad i banan, men kaken virker utrolig god. Smaker kaken veldig mye banan? Håper på og få svar så fort som mulig :)

Kaken smaker veldig mye banan, og det er nok mye av hensikten med oppskriften. Har lagd kaken flere ganger og fått gode tilbakemeldinger. Hvis banan ikke er helt etter din smak kan jeg anbefale eplekake, eller gulrotkake!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift