Bananbrød fra Malawi (Nthochi)


Mat er kultur, og alle land er stolte av sin kultur! Derfor synes jeg det er både veldig morsomt og interessant å bake kaker fra alle hjørner av verden. Det bakes utrolig mye godt i alle land, men det er dessverre lett å bli altfor opphengt i kaker fra Europa og USA. Verden er så mye større, og det gjelder kakeverdenen også!

Her har du en nydelig, myk banankake fra Malawi ("nthochi" betyr visst banan). Malawi ligger sørøst i Afrika og grenser mot Tanzania, Zambia og Mosambik. Landet kalles for noe så vakkert som "The warm heart of Africa", ikke bare fordi det er en innlandsstat, men fordi det malawiske folket er kjent for sin varme og hjertelighet!

Banankaken er enkel å lage og har mild smak av muskatkrydder. En kake som egner seg supert for barn - både for å lage og for å smake!

Bananbrød fra Malawi (Nthochi)
Ingredienser

125 g smør
230 g sukker
1 stort egg
5 modne bananer
2 1/4 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts muskat
4,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker og egget til luftig smørkrem. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser, men du kan også bruke gaffel). Bland bananmosen godt inn i smørkremen. Sikt mel sammen med bakepulver og muskat. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken så du får en klumpfri kakerøre.

Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50-60 min, eller til den er gjennomstekt (sjekk med kakenål) og gylden.

Tips

Den nydelige kakeformen som du ser på bildet er laget av papp og er kjøpt hos Åhlens. Her er noen tips dersom du vil også vil bruke en slik form: For det første, formen rommer bare omtrent halvparten av deigen, så du må bruke to former til denne kakeporsjonen. Jeg fant dessuten ut at det kan være lurt å sette pappformen inni en brødform som rommer 1 liter for at pappformen skal holde fasongen helt fint.

Banankaken er fin å fryse!

- -

"Food is to culture as sprituality is to religion. Food is the heart and soul of any culture and Africa is full of it. I invite you to continue to partake of all she (Africa) has to offer!"

(Tekst hentet fra oppskriftssiden www.afrofoodtv.com.)

- -

Kanskje du vil bli fadder for et lite barn fra Malawi? Det koster ikke mye. Se www.sos-barnebyer.no for nærmere informasjon.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift