Sjokoladesnurrer

04.10.2010
Sjokoladesnurrer

Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1 egg
1,5 dl sukker
15 dl hvetemel

Fyll:
150 g smør
4 ss melis
2 ss kakao

Pensling:
1 egg
1 ss vann

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, lett sammenpisket egg og sukker. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Pisk sammen mykt smør, melis og kakao til fyllet.

Kjevle ut deigen på lett melet bakebord til en rektangulær leiv som er ca 1 cm tykk. Smør kakaosmørkremen over leiven med en smørekniv. Rull leiven sammen fra langsiden til en fast rull. Skjær rullen i skiver og legg dem i papirformer som settes på stekeplater. Etterhev bollene i 20 min.

Pensle over bollene med egg som er pisket sammen med litt vann. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10 min til de er gyldne. Avkjøles på rist.

Tips

Det er lurt å sette bollene i papirformer fordi smøret i fyllet smelter under stekingen.

"Sjokoladesnurrer" er fine å fryse.

04.10.2010
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet