Banankake i langpanne

Banankake i langpanne

10.11.2004


Her har du en stor og KJEMPEDEILIG langpannekake!

Banankaker pleier som regel å slå an hos både store og små. Bananene gjør kaken ekstra saftig og myk, og gul melisglasur med sjokolade på gir kaken et delikat utseende. Så har du 4-5 store bananer som begynner å bli godt modne, er det denne kaken du bør bruke dem til!

Banankake i langpanne

Ingredienser

4 egg
6 dl sukker
600 g skrelt banan (ca 4-5 store)
9 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 ts natron
250 g smør
1,5 dl melk

Glasur:
4 dl melis
ca 3-4 ss vann
gul konditorfarge

Pynt:
100 g kokesjokolade eller sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og 3 dl sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Mos resten av sukkeret sammen med bananen (bruk food processor eller stavmikser). Bland i eggedosisen. Sikt sammen det tørre. Smelt smøret og bland med melk. Ha det tørre i deigen vekselsvis med smørmelken. Bland deigen godt.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melisglasur. Pass på at du får passe smørekonsistens (se tips). Bre glasuren over kald kake. Smelt sjokoladen og ringle striper over kaken. Bruk baksiden på en kniv til å dra forsiktig striper på langs over kaken, slik at sjokoladen danner mønster med melisglasuren. Det går også fint å bare drysse sjokoladestrøssel over kaken i stedet. La glasuren stivne litt før du deler kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Når du lager melisglasuren må du huske på at også konditorfargen gir væske til glasuren, og at du derfor vil trenge mindre vann enn vanligvis. Begynn med å tilsett bare litt vann og så konditorfarge til glasuren blir passe gul. Spe til slutt forsiktig med LITT mer vann til du får passe tykk glasur. PS: Det er kjekt å ha litt mer melis på lur, i tilfelle glasuren plutselig blir for tynn.

Bruk godt modne bananer - det gir best smak.

Kaken er kjempefin å fryse! Se også oppskrift på "Banankake i langpanne med rømme".

 

 

 

10.11.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

45 kommentarer

Hei:)
Kaken var veldig god og ser god ut<3
Har bakt den<3

Så bra:) Takk for tilbakemeldingen!

Denne kaken lagde eg kl 06.30 på ein fradrag og tok den med meg til svigermor sin slekt! Den fallt så godt i smak at den var borte på 30 min! Og da hadde eg to kaker!

Gøy å høre! Takk for tilbakemeldingen!

Har veldig lyst å prøve :-) Kan den fryses?

Ja, den smaker like godt etter en tur i fryseren. Nå står det en rykende fersk banankake på benken, uten glasur. Smakte også som dessert sammen med pistasieis. Tror rett og slett denne kaken går i fryseren uten glasur. Den er jo søt nok som den er.

Kaken er fin å fryse!

nå skal den testes på stallmøte :) kjekkt med langpannekaker i disse møte og dugnads tider :)

Kanoooongod!

Hyggelig å høre :-)

må man bruke natron??

Anbefaler deg å følge oppskriften.

Dobla oppskrifta, hadde mange "gamle" bananer,. Det blei ei langpannekake og 8 store muffins. Veldig god, også uten glasur. Kan med fordel redusere sukkermengden.

Takk for tilbakemeldingen din. Ja, det går absolutt an å redusere sukkermengden noe hvis man ønsker det. Enig i at kaken er veldig god uten glasur også :-)

Spedde på med litt grovreven gulrot, hakket Dronningsjokolade og valnøtter, ble veldig bra.

Å, høres digg ut!

Er alltid innom her når vi vil prøve nye kaker- takk for mangen flott oppskrifter:)
Nå er det denne som er i ovnen.

Takk for hilsen, Iselin. Håper du ble fornøyd med kaken (selv om det er lenge siden nå - rekker ikke å svare på kommentarer fortløpende, dessverre..)

Hei! Tenkte jeg skulle halvere oppskriften og lage den i en rund kakeform. Men lurte på hvor lang steketiden blir da?

Hei Malin, det kommer an på hvor stor, rund form du bruker. Anbefaler deg å bruke en nokså stor form. Steketiden må nok økes siden kaken nok kommer til å bli høyere. Sjekk med kakenål og dekk over kaken med et stykke bakepapir hvis du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.

Hadde fire-fem overmodne bananer her, søkte på nettet etter "Banankake i langpanne" og denne oppskriften dukket opp. Skal ha med kaka på 10. klasseavslutnig i morgen. Morsomt å prøve noe nytt, og det ser meget lovende ut så langt. :) Har ikke gul konditorfarge, men kokesjokolade og melis har jeg. Så det blir nok bra, det og. Gleder meg til å smake på skoleavslutningen.

Hei Anita, håper du ble fornøyd med resultatet :-)

Prøvde denne i dag, med et veldig vellykket resultat.. Kaken ble saftig og nydelig på smak. Jeg brukte bare sil og drysset melis på toppen.

Så hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen, Grete :-)

Skulle lage gluten- og laktosefri banankake her på lørdag og då var ei som tipsa meg om at ho hadde brukt denne oppskrifta :) Kaka vart knallgod og fekk føter å gå på ;)

Tusen takk for flotte oppskrifter! Den her skal eg skrive ned i boka mi (som gluten- og laktosefri versjon og) :D

Hjelppp
skal lage den laktosefritt. Hva brukte hun? Vanlig laktosefri melk eller soya melk? Hva med smør?
Mvh Tidji

Veldig fin oppskrift. Men det ble alt for lite glasur. Så jeg måtte lage mer :)

Veldig fin oppskrift. Men det ble alt for lite glasur. Så jeg måtte lage mer :)

Jeg bakte denne kaken, men tilsatte 4 ts av hver ingefær, nellik og kanel. Det ble helt nydelig.

Bakte denne med litt kardemomme, kanel og sjokoladebiter(strødd over kaken før den gikk i ovnen) på sykehjemmet hvor jeg jobber. Alle beboerne syntes den var kjempegod!
Droppet glasuren og hadde bare 1,5 dl sukker i bananen og den ble søt nok :)

Bakte denne med litt kardemomme, kanel og sjokoladebiter(strødd over kaken før den gikk i ovnen) på sykehjemmet hvor jeg jobber. Alle beboerne syntes den var kjempegod!
Droppet glasuren og hadde bare 1,5 dl sukker i bananen og den ble søt nok :)

Sitter å spiser nå, sååååååå god!

Dette er den beste banankakeoppskrifta eg har prøvd , fantastisk god . Eg prøvde også brunt sukker på den delen som skulle blandes med bananene, det var også godt. Takk for god oppskrift

Hei. Må man ha glasur med? Jeg husker jeg har smakt banan kake før uten glasur. Det var godt for meg.

Kjempegod kake Strødde skiva mandler oppå kaka før jeg stekte den og det ble knallgodt, Dette istedenfor glasur. Veldig dekorativt blei det også

Knallgod og saftig kake som ble spist opp på et blunk:-)

Veldig deilig kake, og en flott måte å bruke opp bananer ingen vil ha, på grunn av fargen på skallet. Godt modne bananer er aller best til denne kaken. Har bakt den ofte, og alltid med stort hell. I det siste har jeg eksperimentert litt med oppskriften for å få den litt sunnere. Jeg bruker alltid godt modne bananer, som i seg selv er veldig søte og gode. Jeg tar 6-7 bananer og kun 3 dl sukker. Er eggene små blir det 5, store blir det 4. Ellers følger jeg oppskriften.
Når det gjelder glasur har jeg prøvd både uten, med et strø av melis eller eggekrem. Nydelig!!

Den kaka er bare god ,har laget den i dag ,jeg hadde nedi sitron saft nedi melis glasuren som skal opp på,å det ble bra god ,så den kaka skal jeg prøve flere gang

Jeg hadde litt hakkede mandler i oppskriften, Nyyydelig kake

Hvor mye bør man dele opp denne oppskriften dersom man vil lage kaken i springform?

Hei. Jeg har laget denne kaken flere ganger, og er like god hver gang. Eneste jeg har endret på er mengde sukker. Jeg bruker 3 og 1/2 dl i stedenfor 6 som står i oppskriften, og den er like deilig og søt for det. Anbefaler hvis dere har lyst til å minske sukkerinntaket

laget denne med tagatesse og sukrin gold. Funket det! :-)

Akkurat laget kaken, fulgte oppskriften til punkt og prikke.
Likevel synker den sammen på midten, men like høy i kantene. Hva gjør jeg galt?

SOS
Skal lage den laktosefritt. Hva kan jeg bruke i stedet for melk øg smør???

Beste banakaka ever!!! Så saftig og god og holdbar!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter