After Eight kake

After Eight kake
Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
2 dl sukker
250 g mandler
1 dl maizena
3 ss kakao
0,5 ts bakepulver

Fyll:
7,5 dl kremfløte
50 g kokesjokolade
200 g After Eight mintsjokolade (1 pk)

Pynt:
100 g After Eight mintsjokolade (1/2 pk)

Fremgangsmåte

Begynn med å forberede sjokoladekremen: Kok opp 5 dl kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen fra platen og ha i After Eight-sjokolade og kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet helt. Sett kjelen i kjøleskapet til fløteblandingen er helt kald (gjerne over natten).

Lag så kakebunnen: Pisk egg og sukker til eggedosis. Mal mandlene og vend i. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 35 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og del den i 3 bunner (se tips).

Ha sjokoladefløten i en bakebolle og bland med resten av kremfløten, som også bør være helt kald. Pisk dette så opp med mikser til stiv sjokoladekrem. Fordel sjokoladekremen inni og utenpå kaken.

Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du sprøyte gittermønster med en del av sjokoladekremen på toppen av kaken og stikke halve After Eight-sjokolader i gitterhullene.

Tips

Det kan være vanskelig å dele kaken i tre bunner når den kommer rett fra ovnen. Jeg pleier å sette kakebunnen i kjøleskapet, eller en kort stund i fryseren først. Når kaken har stivnet litt, er den mye lettere å dele i tynne bunner. Siden sjokoladenkremen helst skal stå i kjøleskapet over natten, kan du også lage kakebunnen 1 dag i forveien og pakke inn i plast i kjøleskapet. Dagen etter er sjokoladekremen klar for pisking og kakebunnen klar for oppdeling.

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Argh!!! Det virket så enkelt, men endte med total katastrofe! :( Klokka er 23.49, og jeg innser at jeg må begynne å bake. På nytt.

mmmm denne her er så utrolig god og jeg har laget den ganske mange ganger nå og denne blir en suksess hver gang og alle elsker kaka :)

Heihei. Skal til å bake denne kaken men lurer på om jeg skal ta av skallet på mandlene?
Takk for svar og oppskrift :-)

Har du prøvd med annen sjokolade enn after eight? Selv synes jeg den er super god slik den er og er en kake jeg faktisk får til bra,,, men mange i familien liker ikke mint :-/

Hei. Vi har en som ikke kan spise nøtter i huset og bruker vanlig sukkerbrødbunn med to skjeer bakekakao i blandingen. Litt som en sjokoladekake, fungerer helt fint.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift