Daimiskake (nøttebunn)


Daimiskake inneholder knust Daim-sjokolade i isen og har vel etter hvert blitt en av de aller mest populære iskakene i Norge. Iskaken finnes i flere varianter; noen bruker nøttebunn, slik som i denne oppskriften, mens andre bruker marengsbunn eller sjokoladekakebunn. Isen kan også varieres med tilsetning av f.eks. kaffe, portvin, Baileys eller annen likør. Her har du oppskriften på den vanligste typen av Daimiskake.

Daimiskake (nøttebunn)
Ingredienser

Mandelbunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
100 g mandler

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
2 pk doble Daim sjokolader (hold av litt til pynt)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Mal mandlene og bland i.

Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i. Bland godt med en stålvisp. Hakk Daim-sjokoladen og vend inn i isblandingen (hold av litt til pynt). Hell isen i kakeformen. Jevn til overflaten og dryss over den hakkede Daim-sjokoladen som du har holdt av. Sett kaken i fryseren.

Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.

Tips

Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i den rene kakeformen som den stekte kaken skal settes i. Den frosne kaken løsner lett fra formen uansett.

Hakk Daim-sjokoladen på en fjøl med en skarp kniv.

Mandlene i nøttebunnen kan byttes ut med hasselnøtter.

Kakekategori
Allergier og preferanser

48 kommentarer

Det ble hun. Stor suksess. Halve kaker igjen bortsett fra Daimiskaken din. Der vart alt spist opp og alle ga den skryt :)

this cake is AMAZING! I had it at a party with lots of cakes and it was the BEST! I will be making it regularly ;)

Nydelig og lettvint kake! Fant en gammel oppskrift, håndskrevet av meg for 20 år siden. ..like god! Anbefales!

Nydelig og lettvin kake :-)
Jeg har laget den flere ganger nå og har begynt å doble ismassen, men beholde størrelsen på bunnen. Kan anbefales :-)

Hei,
Kan kremfløten byttes ut med laktosefri kremfløte?

Gunn Marit

Som svar på av Gunn Marit (ikke bekreftet)

Burde jo gå, men jeg kjenner ikke godt nok til bruk av laktosefri kremfløte dessverre.

Kaken ble laget med laktosefri kremfløte i dag - fungerte utmerket. Bursdagsbarnet ønsket seg akkurat samme kake til barnebursdagen også. Fatet var helt skrapa og gjestene blide

Man kan fint bruke laktosefri kremfløte :)
Det er akkurat det samme som vanlig kremfløte.. bare laktosen som er vekke! :)

Gleder med til iskake :-) - det er lenge siden sist.
Da jeg tok nøttebunnen ut av ovnen og løsnet papiret var den fuktig i bunnen - er det et tegn på for kort steketid?

Lagde denne kaken til en dåp i julen, fikk masse skryt av den. Gøy å lage noe så enkelt og som smaker så godt. Daimiskaken blir lagd til neste selskap også :)

hei, jeg lurer på om jeg kan lage denne kaken 2-3 dager i forveien? Den blir ikke ødelagt av å ligge for lenge i fryseren?

Lagd denj her nettopp, men æ prøvd nå nytt med å skift ut mandelbunn ( sia æ e så leij av det ) men tok heller digestivebunn istede, glede mæ t å smak ikveld ! :)

lurte på om iskremen skal røres av og til mens den er i fryseren? eller går det bra å bare la den stå?

Hei Kristine,

Min Daimkake oppskrift er fra 1994, da lagde jeg den for første gang. Like populær i dag som denne gang:) Nå bruker jeg "Daim strøssel" på toppen (Meny blandt annet) og bruker Daim platene i kaken. Skal man kose seg, så skal man kose seg:)
Takk for flotte oppskrifter, bruker dem ofte!

Jeg skal lage denne daimiskaken til tolv personer. Vil oppskriften rekke til dessert, eller bør jeg lage større porsjon? Glad for din tilbakemelding. Bakehilsen fra Kari

Hei! Nå har jeg nettopp stekt en Dajmkake etter din oppskrift. Og igjen, - som med alle kaker jeg baker, er den rå i bunnen! Jeg pisket eggehvitene helt stive med sukkeret (bollen kunne velves uten at massen bevegde på seg). Ovnen var varmet opp til 180 grader (over/undervarme). Denne gangen prøvde jeg å sette den på "toppen" av den nest-nederste rille, for sist gang prøvde jeg på midterste rille og den ble også da rå i bunnen. Så nå ville jeg prøve å sette den litt lenger ned; men den ble like rå. Men toppen av kaken ble nesten for stekt; bittegranne brunet i marengsen liksom og det luktet også bittegranne brent. Jeg vet at ovner er forskjellige, men hvordan kan jeg klare å få fine kaker i MIN?? Skal jeg f.eks sette min ovn på 170 grader? Eller 160 grader? Men hvor lenge bør kaken stå da? Og bør den likevel stå i midten da?
Har det forresten noe å si at når jeg lukker ringen fast på bunnen av springformen, så blir det jo alltid en luftlomme mellom bakepapiret og bunnen? Jeg har prøvd å legge sirkelklippet bakepapir nedi bunnen, men ser at "alle andre" bare lukker ringen rundt bunnen med papiret stikkene ut.
Håper inderlig du kan gi meg svar, for jeg orker snart ikke å bake mer når alt blir så sørgelig mislykket...

Det er lenge siden du stilte spörsmålet, men har du tenkt på å kontrollere ovnen din?
Du skriver at "som med alle kaker jeg baker, er den rå i bunnen!"
Det kan väre at varmeslingene i bunnen på din oven er ödelagte, så du egentlig bare har overvarme igen...
Spesielt merkes dette om du ikke har en varmluftsovn.

Hei, har du daimiskake oppskrift som passer til langpanne? Skal ha det til barnebursdag., tenkte jeg

Heisann! :)
Laget daim iskaken forrige helg.
Eneste problemet jeg fikk om det kan kalles et problem er at bakepapiret satt godt, og ville ikke dra det av slik at bunnen løsnet.
Noen tips om hvordan man løser det uten å ødelegge bunnen?
Iskaken løsnet helt av seg selv da man tok, og papiret ble ikke med.

Laget akkurat nå 2stk daim iskake i samme slengen. En ut av ovnen og en inni, og må si den er utrolig god :)
Takk for godt tips til å lage en av mine favoritter :)

Har allerede fått forespørsel om å lage til dåp å konfirmasjon :)

Nydelig dajm kake, samme som min mor laget til oss i barndommen ❤ Serverte i bursdagen min for noen dager siden, den ble veldig populær ☺

Lurte på hvordan man får lage fin og kompakt bunn? Min blir veldig luftig på toppen og resten av massen er seig og lav nederst i bunnen. Pisker jeg for lite? Jeg vet det finnes en regel på at man skal piske eggehvite til den er så stiv at du kan løfte bollen oppned uten at det detter ut innhold. Gjelder det når du pisker både eggehvite og sukker?

Jeg har bakt denne kaka i over 30 år, og sluttet rask med å piske eggehviter og sukker. Mal mandlene og bland med sukker og eggehviter. Mye enklere og raskere.
Tar heller ikke ut bunnen fra formen etter steiking. Heller bare isen over og rett i fryseren. Når kaken skal serveres er det enkelt å skjære den løs langs kanten, snu så hele kaken (ha et matpapir e.l. over) og dra av papiret og legg kaken over på fatet.
Lager som regel to kaker når jeg først er i gang. Den holder seg i flere uker i fryseren. Lykke til!

Hei som svar på om denne kan dobles til langpanne, ville jeg doblet bunnen og 3 doblet iskremen, ellers så blir det litt tynt lag med is. Jeg dobler ofte iskremen på rund kake og. Denne kaken er en stor suksess hos vår familie og har vært det i over 30 år. Riktig god Jul

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift