Daimiskake med kaffe

Jeg tipper at Daimiskake er den mest bakte iskaken i Norge!

Daimiskake med kaffe er en deilig variant av denne elskede kaken!

 

 

 

 

Ingredienser: 

Mandelbunn:
♥ 3 eggehviter 
♥ 2 dl sukker
♥ 60 g mandler

Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 120 g sukker 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe

Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler 

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).

Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.

 

 

Tips: 

♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Daimiskake med kaffe
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 3 eggehviter 
♥ 2 dl sukker
♥ 60 g mandler

Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 120 g sukker 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe

Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler 

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).

Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.

Tips

♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim. 

6 kommentarer

Heii, du har kjempeflotte oppskrifter på siden din! Jeg hadde så lyst til å prøve denne iskaken nå i helgen, men jeg lurte på hva du mente med "2 doble daim". Er det 2 slike daimsjokolader med to biter, eller er det 2 store sjokoladeplater?

Mvh,
Is-elskeren :3

Hei :)

En herlig oppskrift og kake deretter :)
En STOR takk til deg/dere :-D

Som svar på av Desteny (ikke bekreftet)

:-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift