
Brukere online: 1215
Brukere i dag: 36527
Brukere siste 7 dager: 170752
Jeg tipper at Daimiskake er den mest bakte iskaken i Norge!
Daimiskake med kaffe er en deilig variant av denne elskede kaken!
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 60 g mandler
Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.
Tips:
♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 60 g mandler
Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.
♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
6 kommentarer
Heii, du har kjempeflotte
Heii, du har kjempeflotte oppskrifter på siden din! Jeg hadde så lyst til å prøve denne iskaken nå i helgen, men jeg lurte på hva du mente med "2 doble daim". Er det 2 slike daimsjokolader med to biter, eller er det 2 store sjokoladeplater?
Mvh,
Is-elskeren :3
Hei, med Dobbel Daim mener…
Hei, med Dobbel Daim mener jeg pakning med to Daim-sjokolader. 1 pk Dobbel Daim er på 56 gram. Så bruker jeg altså to slike. :-)
Hei :)
Hei :)
En herlig oppskrift og kake deretter :)
En STOR takk til deg/dere :-D
:-)
:-)
Hei! Kan man bytte ut Daim…
Hei! Kan man bytte ut Daim med Smash?
Absolutt! Blir veldig godt…
Absolutt! Blir veldig godt det også!
Skriv ny kommentar