
Brukere online: 111
Brukere i dag: 780
Brukere siste 7 dager: 113778
Jeg tipper at Daimiskake er den mest bakte iskaken i Norge!
Daimiskake med kaffe er en deilig variant av denne elskede kaken!
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 180 dl sukker
♥ 150 g mandler
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i malte eller helt fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.
Fantastisk god iskake!
Tips:
♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
Nyt verdens beste iskake! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 180 g sukker
♥ 150 g mandler
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i malte eller helt fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.
♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
11 kommentarer
Heii, du har kjempeflotte
Heii, du har kjempeflotte oppskrifter på siden din! Jeg hadde så lyst til å prøve denne iskaken nå i helgen, men jeg lurte på hva du mente med "2 doble daim". Er det 2 slike daimsjokolader med to biter, eller er det 2 store sjokoladeplater?
Mvh,
Is-elskeren :3
Hei, med Dobbel Daim mener…
Hei, med Dobbel Daim mener jeg pakning med to Daim-sjokolader. 1 pk Dobbel Daim er på 56 gram. Så bruker jeg altså to slike. :-)
Hei :)
Hei :)
En herlig oppskrift og kake deretter :)
En STOR takk til deg/dere :-D
:-)
:-)
Hei! Kan man bytte ut Daim…
Hei! Kan man bytte ut Daim med Smash?
Absolutt! Blir veldig godt…
Absolutt! Blir veldig godt det også!
Ser nydelig ut! Hvor lenge…
Ser nydelig ut! Hvor lenge kan den stå ute før den begynner å smelte?
Det pleier å gå fint med ca…
Det pleier å gå fint med ca. 30 - 45 minutter. Du kan tilsette et par plater gelatin dersom du ønsker at iskaken skal være mer stabil også når den begynner å tine. Bløtlegg i så fall gelatinplatene i kaldt vann og løs dem deretter opp i den varme kaffen før du blander kaffen inn i iskremblandingen.
Hei! Stemmer det at det…
Hei! Stemmer det at det berre skal vere 60 g mandler? Det vart då hos meg marengsbunn med litt nøtter😅 ivertfall ikkje lik bunn som på bilde ditt men veldig god sjølvom😄
Hei Michelle, jeg hadde…
Hei Michelle, jeg hadde glemt å oppdatere oppskriften på mandelbunnen, men har gjort det nå. Glad for å høre at kaken uansett ble god. :-)
Hei. Kan denne iskanten…
Hei. Kan denne iskanten fryses i 2 uker? Tenkte å lage den nå, til et selskap 22. juni.
Skriv ny kommentar