Banankake i langpanne med rømme

Banankake i langpanne med rømme

10.07.2006
Banankake i langpanne med rømme

Ingredienser

225 g smør
6 egg
10 dl sukker
8 modne bananer
4,5 dl lettrømme
3 ts natron
2 ss vaniljesukker
10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i det avkjølte smøret. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser eller i food processor, eller du kan mose bananene med gaffel). Bland bananmosen og rømmen i deigen. Sikt til slutt i de tørre ingrediensene og bland deigen godt sammen (se tips).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (minst 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35-40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Oppskriften er beregnet på 8 stk middels store bananer. Banankaken får best smak dersom du bruker godt modne og søte bananer.

Husk at dette er en stor kakedeig, og at du trenger en stor bakebolle for å blande sammen deigen. Bruk gjerne en eletrisk håndmikser et øyeblikk til slutt for å få deigen helt jevn og klumpfri.

"Banankake med rømme" passer utmerket til å fryses!

10.07.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Stemmer det at det skal være 10 dl sukker i denne oppskriften?

sukkermengde?????

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter