Lemon Squares (Sitronruter)


Her er en vidunderlig oppskrift for deg som liker kaker med skikkelig smak av sitron!

"Lemon Squares" består av en mørdeigsbunn som dekkes med en fantastisk nydelig hjemmelaget sitronkrem. På toppen drysses kakestykkene med melis. Kaken er en garantert suksess nå i sommervarmen, men smaker selvsagt deilig når som helst på året!

Oppskriften er til liten langpanne.

Lemon Squares (Sitronruter)
Ingredienser

Mørdeigsbunn:
185 g hvetemel
60 g melis
180 g smør

Sitronkrem:
6 egg
450 g sukker
2,5 dl presset sitronsaft
2 ts revet sitronskall
60 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør.

Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160°C i 25 min, eller til den er gylden.

Til sitronkremen piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Pisk inn sitronsaft og sitronskall (se tips) og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet. Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek videre midt i ovnen ved 160°C i ca 45 min til. Sitronkremen skal da være stivnet (se tips). Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald.

Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne over natten i kjøleskapet (se tips). Løft kaken forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter. Sikt melis over kakestykkene før servering.

Tips

2,5 dl presset sitronsaft tilsvarer ca 4 sitroner, men antallet avhenger av hvor store og saftige sitronene er.

Kaken skal forbli noenlunde lys på toppen. Dekk over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie de siste 15 min, dersom du synes den begynner å bli mørk på toppen.

Det gir best resultat dersom du lar kaken stå i formen i kjøleskapet over natten. Da er du garantert at sitronfyllet har satt seg skikkelig og at kaken blir lett å dele. Kaken blir dessuten mye lettere å få ut av formen.

"Lemon Squares" egner seg ypperlig til å fryses.

7 kommentarer

Lagde denne nå,og ble knall!!!!
Ikke vær redd for om der synes sitron "kremen" virker litt tynt flytende..den kommer seg etterhvert i ovnen :)))

Hei

Er det ikke egg i mørdeigsbunnen? Jeg fulgte oppskriften men synes ikke den blir stekt slik den skal..? Mener huske jeg har brukt å ha ett egg i slike bunner tidligere?

Som svar på av Monika nordby (ikke bekreftet)

Nei, det er ikke egg i denne mørdeigsbunnen. Den blir stekt likevel :)

Hei :)

Veldig lyst til å lage denne kaken, men det er noe jeg ikke helt skjønner... oppskriften og bildet er litt misvisende, da det på bildet er mørdeigsbunn både i bunn og oppå kremen. Men hvordan skal man få til dette med denne oppskriften? Skal man da lage mørdeigsbunn oppskriften x2 for å legge oppå den andre bunnen?

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Hei, nei det er ikke mørdeigsbunn oppå kremen!! Jeg har laget kaken akkurat slik jeg har beskrevet i oppskriften. Ser kanskje litt sånn ut på bildet, men det er slik det blir når kremen stekes. Prøv selv :-) Utrolig nydelig kake!

Heihei :)
Tenkte jeg skulle prøve meg på denne til
En konfirmasjon, men lurer på ca hvor mange denne blir til? Holder der med èn, eller burde jeg satse på to..

Og finnes der andre toppinger man kunne prøvd? Bringebær eller jordbær, kanskje?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift