Brukere online: 1420
Brukere i dag: 33423
Brukere siste 7 dager: 170846
God helg kjære lesere!
Håper dere koser dere med sommer!
Det er utrolig herlig å bake med friske bær på sommeren. Her er en kjempegod og saftig banankake med blåbær og jordbær. Jeg har drysset toppen av kaken med sukker, valnøtter og gresskarkjerner for ekstra crunch. Bruk godt modne bananer for å få frem banansmaken på kaken.
Kaken er kjempelett å lage og smaker sommer!
Ingredienser:
♥ 3 godt modne bananer
♥ 50 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 4 dl hvetemel
- -
♥ 1 dl blåbær
♥ 1 dl jordbær i biter
Pynt:
♥ 25 g valnøtter
♥ 2 ss gresskarkjerner
♥ 2 ss sukker
Fremgangsmåte:
Mos bananene med en stavmikser. Smelt smøret og bland dette i bananmosen. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Ha så i vaniljeekstrakt, natron og revet sitronskall. Bland til slutt i hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (ellers blir deigen seig). Vend til slutt i friske blåbær og jordbær oppdelt i biter.
Ha deigen i en smurt brødform (1 liter) som har bakepapir i bunnen.
Fordel grovt hakkede valnøtter og gresskarkjerner over toppen av kaken og dryss deretter over sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time (se tips). Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du forsiktig hvelver den ut og fjerner bakepapiret.
La kaken avkjøles før du skjærer den i tykke skiver.
Tips:
♥ Merk at denne deigen bare skal røres lett sammen. Ikke bruk mikser og ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. Da får du en luftig og myk kake!
♥ Husk å dele jordbærene i mindre biter, ellers vil de bare synke til bunns i kaken under stekingen.
♥ Tilpasse steketiden. Sjekk med kakenål at den er helt gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kake med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å hindre at kaken blir for mørk på toppen.
♥ Banankaken kan fryses og holder seg myk i mange dager om den oppbevares innpakket i plast, men jeg synes den smaker aller best samme dag den er laget.
♥ For en annen variant av sommerlig banankake, se oppskrift på Banankake med sjokolade og bringebær.
Nam!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 godt modne bananer
♥ 50 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 4 dl hvetemel
- -
♥ 1 dl blåbær
♥ 1 dl jordbær i biter
Pynt:
♥ 25 g valnøtter
♥ 2 ss gresskarkjerner
♥ 2 ss sukker
Mos bananene med en stavmikser. Smelt smøret og bland dette i bananmosen. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Ha så i vaniljeekstrakt, natron og revet sitronskall. Bland til slutt i hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (ellers blir deigen seig). Vend til slutt i friske blåbær og jordbær oppdelt i biter.
Ha deigen i en smurt brødform (1 liter) som har bakepapir i bunnen.
Fordel grovt hakkede valnøtter og gresskarkjerner over toppen av kaken og dryss deretter over sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time (se tips). Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du forsiktig hvelver den ut og fjerner bakepapiret.
La kaken avkjøles før du skjærer den i tykke skiver.
♥ Merk at denne deigen bare skal røres lett sammen. Ikke bruk mikser og ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. Da får du en luftig og myk kake!
♥ Husk å dele jordbærene i mindre biter, ellers vil de bare synke til bunns i kaken under stekingen.
♥ Tilpasse steketiden. Sjekk med kakenål at den er helt gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kake med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å hindre at kaken blir for mørk på toppen.
♥ Banankaken kan fryses og holder seg myk i mange dager om den oppbevares innpakket i plast, men jeg synes den smaker aller best samme dag den er laget.
♥ For en annen variant av sommerlig banankake, se oppskrift på Banankake med sjokolade og bringebær.
Skriv ny kommentar