Banankake med kanel

Banankake med kanel

18.10.2006

 

Oppskriften på denne banankaken er svensk. Kaken smaker nydelig med pisket krem, men den kan også pyntes med melisdryss eller serveres som den er. "Banankake med kanel" er lett og rask å lage.

Banankake med kanel

Ingredienser

2 bananer
1,5 dl sukker
1 egg
100 g smør
4 ss melk
1 ts kanel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2,5 dl hvetemel

Pynt:
1,5 dl kremfløte
kaneldryss

Fremgangsmåte

Mos bananene sammen med sukker og egget (dette gjøres enkelt med en stavmikser, men du kan også bruke en food processor eller bare en gaffel). Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i bananmosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis eller pynt kaken med pisket krem og et lite kaneldryss, slik som på bildet.

Tips

Bruk godt modne bananer - det gir best smak på kaken.

Banankaken er fin å fryse uten krem.

18.10.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Den var veldig go. Laga den i dag. Takk.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter