Eggende sjokoladekake

Eggende sjokoladekake

18.10.2006


Oppskriften på "Eggende sjokoladekake" er utgitt av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt. Kaken har etter hvert blitt en godt kjent og SVÆRT POPULÆR sjokoladekake!

Kaken skal være som en deilig sjokoladekonfektkake, dvs at den skal være myk og litt fuktig i konsistensen.

Den smaker fantastisk godt sammen med bringebær og pisket krem eller vaniljeiskrem!

Eggende sjokoladekake

Ingredienser

250 g smør
250 g kokesjokolade
4 egg
200 g melis
125 g hvetemel

Pynt:
melisdryss
evtl. noen friske bringebær
evtl. noen daimkuler

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Smelt sjokoladen i det varme smøret. Avkjøl. Pisk lett sammen egg og melis med en stålvisp. Tilsett sjokoladesmøret. Rør inn hvetemelet til slutt.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min. Kaken skal ha tørr overflate, men være myk i midten.

Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Pynt kaken med melisdryss og eventuelt noen friske bær (kaken på bildet er i tillegg pyntet med noen daimkuler). Server kaken gjerne med pisket krem eller iskrem til.

Tips

Det er viktig å la kaken avkjøle helt i formen. Sett den gjerne en stund i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Tar du kaken ut av formen mens den fortsatt er varm, risikerer du at kaken går i stykker på grunn av den myke og litt ustekte kjernen i midten.

"Eggende sjokoladekake" kan fryses.

18.10.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter