Oreo Cream Cheese Brownies

Oreo Cream Cheese Brownies

22.10.2006
Oreo Cream Cheese Brownies

Ingredienser

Browniedeig:
200 g smør
350 g brunt sukker
100 g kakao
3 store egg
1 ts vaniljeessens
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
16 Oreokjeks

Ostekakedeig:
200 g kremost (1 pk Philadelfia)
75 g sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Browniedeigen: Pisk mykt smør sammen med brunt sukker og kakao. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland i vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen. Hakk opp Oreokjeksen grovt (det kan godt være noen nokså store kjeksbiter innimellom). Bland kjeksen inn i kakedeigen.

Ostekakedeigen: Ha alle ingrediensene til ostekakedeigen i en liten bolle (osten bør ha romtemperatur). Pisk med håndmikser til blandingen er luftig og klumpfri.

Ha bakepapir i en smurt, liten langpanne (ca 20x30 cm). Ha den mørke browniesdeigen i formen og fordel den jevnt utover. Fordel ostekakedeigen over browniesdeigen ved hjelp av en stor skje - ostekakedeigen skal dekke hele kaken. Bruk en kniv og dra gjennom deigen et par ganger for å få en marmorert effekt.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (gjerne over natten i kjøleskapet). Ta kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del den opp i passe store firkanter. Løft kakestykkene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.

Tips

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !"

2 ts vaniljeessens tilsvarer 1 liten flaske. Du kan eventuelt bruke vaniljesukker i stedet, men vaniljeessens gir best smak.

Kaken er kjempefin å fryse og tiner raskt.

22.10.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Denne kaken ble bare helt himmelsk!!!

Hei, går det an å doble oppskriften? :) og da bruke en langpanne?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter