Banankake med nøtter og sjokoladeglasur

Banankake med nøtter og sjokoladeglasur

15.02.2008
Banankake med nøtter og sjokoladeglasur

Ingredienser

2 store egg
110 g sukker
1 liten sitron
2 bananer
100 g smør
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 dl hasselnøtter

Glasur:
0,5 dl fløte
50 g kokesjokolade

Pynt:
mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Riv skallet av sitronen og press saften. Bland sitronskallet i eggedosisen. Mos bananene sammen med sitronsaften (bruk for eksempel stavmikser). Rør mosen inn i eggedosisen. Smelt smøret og vend i. Sikt sammen mel, bakepulver og kanel og bland inn i deigen. Ha til slutt i hakkede nøtter.

Hell deigen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og hvelv den ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl glasuren til den er tyktflytende. Smør den så over toppen av kaken. Pynt med mandelflarn. Sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.

Tips

Kaken kan fryses.

15.02.2008
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter