Banankake med rømme og sjokoladebiter

Når du er god mot andre, er du best mot deg selv. 

(Benjamin Franklin).

Men av og til er det på sin plass å være først og fremst god mot seg selv!

For eksempel ved å kose seg med denne deilige, myke banankaken med sjokoladebiter. Så kan de andre kanskje få smake - hvis de oppfører seg pent..  Wink  

Oppskriften gir høy kake i liten langpanne.

Banankake med rømme og sjokoladebiter
Ingredienser

200 g smør
4 dl sukker
4 egg
4 modne bananer
1 ts natron
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel
2 dl rømme
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Mos bananene (dette går raskt med stavmikser, men du kan også bruke gaffel) og bland i. Sikt mel, bakepulver og natron og rør inn i deigen sammen med rømmen. Vend til slutt i grovhakket sjokolade.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løft den så ut av formen og skjær den opp i skiver, firkanter eller i trekantede kakestykker som på bildet (skjær i så fall kaken på langs i tre og deretter på skrå i trekanter).

Tips

Bruk helst godt modne bananer! Det gir definitivt best smak på kaken. 4 bananer tilsvarer ca 350 g bananmos.

Banankaken holder seg myk om du pakker den godt inn i plast. Den er også kjempefin å fryse. Dryss gjerne litt melis over kaken rett før servering. Kakestykkene smaker ekstra godt oppvarmet med vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Kan med fordel halvere både smør- og sukkermengde synes jeg. Bananene gir søtsmak så jeg halverte sukkermengden, ble søt og god allikevel. Brukte det smøret som sto angitt, men synes kaken ble veldig fet og litt klissen under, så jeg kommer nok til å halvere det også neste gang jeg har overmodne bananer å bake av...
Ellers er den kaka knallgod! :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift