Cottage cheese lapper

Blid uttalelse fra navnesøster og min manns tante Kristine i påsken: "Åh, hver gang jeg har lyst på noe søtt så går jeg inn på Det søte liv og ser på alle kakene - så går det over. Slankende og fint!" Eh.. javel.. ikke helt tilsiktet kanskje, men hvis jeg kan hjelpe til på den måten også, er det jo bare hyggelig:-) Uansett, her er kjempegode "Cottage cheese lapper" som slett ikke er så ille å få i seg. Personlig favorittoppskrift!

Cottage cheese lapper
Ingredienser

2 store egg
2,5 dl melk
50 g sukker
1,5 ts bakepulver
200 g hvetemel
150 g cottage cheese

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, melk og sukker med en stålvisp. Sikt i mel og bakepulver og rør deigen jevn. Bland i cottage cheese til slutt. La deigen stå og svelle i 20 min.

Stek lapper i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formspray til stekingen. Beregn ca 2 ss røre pr pannekake og ikke stek mer enn 3 stk om gangen.

Serveres nystekte!

Tips

"Cottage cheese lapper" er kjempegode som de er eller med litt bringebærsyltetøy på. Prøv også flytende honning og sitronsaft!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift