Banankake med sjokolade

Banankake med sjokolade

24.11.2004
Banankake med sjokolade

Ingredienser

150 g smør
200 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 store bananer (450 g uten skall)
100 g lys kokesjokolade

Pynt:
50 g lys kokesjokolade
1 ts smør

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen og smør i en liten kjele eller i mikro. Rør godt sammen. Ha sjokoladen i en liten plastikpose eller sprøytepose laget av matpapir. Klipp et lite hull i posen og sprøyt sjokoladen over kaken til pynt. La kaken stå kaldt til sjokoladen har stivnet.

Tips

Litt smør er lurt å ha i sjokoladen du pynter kaken med. Ren sjokolade kan bli litt for hard når den er kald, og gjøre det vanskelig å skjære opp kaken.

Kaken er like god om du dropper pynten. Du kan også sikte melis over kaken i stedet.

Du kan også steke kaken i en avlang brødform som rommer 2 liter. Steketiden må da økes til ca 1 time. Sjekk med en kakenål!

"Banankake med sjokolade" er kjempefin å fryse.

24.11.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hvor lenge holder kaken seg?

Hei Anja, kaken holder seg myk og god i flere dager. Bare husk å pakke den godt inn i plast og oppbevar den kjølig, så den ikke blir tørr. Som jeg har skrevet i tipsfeltet, er kaken også fin å fryse.

Har laga denne mange gonger. Kjempegod å ha i frysaren.
Tips; server med piska krem og sjokoladebiter og evt friske bananbiter oppå

Har nå prøvd 3 ulike banankaker og denne syns alle i familien ble best. Tusen takk for en god oppskrift.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter