Eplebiter med marsipan

Eplebiter med marsipan

23.11.2004

Har du noen gang smakt en eplekake som er fullspekket med marsipanbiter? Det er VELDIG GODT!!

Her har du en langpanneversjon som absolutt er å anbefale! Den søte marsipanen smaker nydelig sammen med eplene!!

Eplebiter med marsipan

Ingredienser

6 egg
6 dl sukker
200 g smør
3 dl melk
11 dl hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Fyll:
7 store epler
500 g marsipan (f.eks. Odense)

Pynt:
50 g mandelflarn (uten skall)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Del marsipanen i skiver, som så deles i to. Stikk eplebåtene og marsipanbåtene om hverandre ned i kakedeigen. Dryss over mandelflarn.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at eplene vender opp og del kaken i passe store firkanter.

Tips

Eplekakestykkene er kjemepefine å fryse!

23.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter