Blåbærkake med rømmefyll

Blåbærkake med rømmefyll
Ingredienser

Mørdeig:
100 g smør
150 g sukker
1 egg (størrelse M)
100 g hvetemel
75 g grov, sammalt hvete
0,5 ts bakepulver

Fyll:
400 g blåbær (gjerne frosne)

Rømmefyll:
3 dl seterrømme
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg (størrelse M)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Ha i egget. Bland hvetemel, grovt sammalt hvete og bakepulver. Ha i og kna sammen deigen.

Smør bunn og kanter på en rund kakeform (24 cm i diameter). Ha bakepapir i bunnen på formen. Klem deigen ut i bunnen og oppover kanten på formen.

Fordel blåbærene over bunnen (frosne bær trenger ikke å tines).

Visp sammen alt til rømmefyllet med en stålvisp. Ha over blåbærene i formen. Trykk deigen langs kanten på formen lett ned, slik at deigkanten slutter ca 0,5 cm over nivået på fyllet.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 1 time (eller litt lenger, se tips). Slå av varmen og la kaken stå i ettervarmen. Avkjøl kaken helt i formen i kjøleskapet, til fyllet har stivnet helt. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Sjekk steketiden nøye, - kaken må av og til stå lenger i ovnen enn tidsangivelsen. Jeg pleier å steke kaken i 1,5 time og deretter slå av ovnen og la kaken stå i ovnen til den er kald. Etterpå lar jeg kaken stå i kjøleskapet til fyllet har stivnet (som regel over natten). Dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir, hvis du synes at kaken begynner å bli for mørk under stekingen.

Kaken må oppbevares i kjøleskapet.

Se også "Bringebærkake med rømmefyll".

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Denne blåbærkaka med rømmefyll er himmels og veldig enkel å få til. Mørdeigen er lettere å trykke ut når den har fått en halvtime i kjøleskapet og med bittelitt mel på fingertuppene:) Jeg baker den for andre gang på under ei uke nå og dette kommer til å bli et fast innslag på sommerfester og bursdager. Smaker nydelig rett fra kjøleskapet, spesielt når det er varmt ute. Skal også prøve den med bringebær senere. Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene, Kristine<3 Du gjør det enkelt å bake til fest og hverdags!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift