Sjokoladerosinkake


Når jeg finner frem til en skikkelig vellykket kakeoppskrift, pleier jeg å få lyst til å komponere flere varianter av den samme oppskriften. Fråtsekake er en slik kake som jeg har prøvd ut på mange slags vis, og det er slik "Sjokoladerosinkake" har blitt til. Sjokoladekaken er helt utrolig myk og saftig på tross av at den er så å si fettfri. Dekket med glasur av melkesjokolade og pyntet med sjokoladerosiner (dvs rosiner dekket med melkesjokolade), har dette blitt en skikkelig langpannekakefavoritt - spesielt hos barna!!

Sjokoladerosinkake
Ingredienser

600 g hvetemel
750 g sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk

Glasur:
1 dl kremfløte
200 g melkesjokolade

Pynt:
200 g sjokoladerosiner (f.eks. 1 pk fra Sunmaid)

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss over sjokoladerosiner. Avkjøl til glasuren har stivnet og del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Kaken kan oppbevares lenge i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du har kakene i en frysepose. Da slipper du glasursøl.

"Sjokoladerosinkake" er basert på oppskriften på "Fråtsekaken". Se også "Fruktnøttkake i langpanne".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift