Brukere online: 1026
Brukere i dag: 37283
Brukere siste 7 dager: 174903
Gode vaner i hverdagen kan jo for eksempel bety å lage seg hjemmelaget granola med masse havregryn, chiafrø og nøtter - og den trenger slettes ikke å være kjedelig! 😃
Her har jeg smaksatt granolaen med most banan og en herlig kanelsirup. Sammen med mandler og valnøtter kan smaken på denne granolaen gi assosiasjoner til banankake! 😋
Se også oppskrift på Banangranola som er en lignende variant med bananchips.
Ingredienser:
♥ 1 banan (godt moden, se tips)
♥ 1 dl kokosolje
♥ 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
♥ 2 ss kanel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl mandler
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl chiafrø
Fremgangsmåte:
Mos bananen (bruk gjerne stavmikser til dette, men det går også fint å bare bruke en gaffel).
Tilsett smeltet kokosolje og agavesirup (eller lønnesirup eller honning). Rør sammen. Tilsett kanel.
Finn frem mandler, valnøtter og chiafrø.
Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og frø i en bolle sammen med havregryn.
Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.
Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje.
Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.
La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.
Denne granolaen er så god at den kan spises som snop! 😋
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker en banan som er skikkelig søt og moden (med masse brune flekker på skallet), for at det skal bli god smak på granolaen.
♥ Jeg liker at granolaen er søt og tilsetter derfor agavesirup i tillegg bananmosen, men dette kan sløyfes dersom du synes at bananene gir nok sødme. I stedet for agavesirup kan bruke lønnesirup eller honning.
♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 banan (godt moden, se tips)
♥ 1 dl kokosolje
♥ 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
♥ 2 ss kanel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl mandler
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl chiafrø
Mos bananen (bruk gjerne stavmikser til dette, men det går også fint å bare bruke en gaffel).
Tilsett smeltet kokosolje og agavesirup (eller lønnesirup eller honning). Rør sammen. Tilsett kanel.
Finn frem mandler, valnøtter og chiafrø. Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og frø i en bolle sammen med havregryn.
Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.
Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje.
Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.
La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.
♥ Det er viktig at du bruker en banan som er skikkelig søt og moden (med masse brune flekker på skallet), for at det skal bli god smak på granolaen.
♥ Jeg liker at granolaen er søt og tilsetter derfor agavesirup i tillegg bananmosen, men dette kan sløyfes dersom du synes at bananene gir nok sødme. I stedet for agavesirup kan bruke lønnesirup eller honning.
Skriv ny kommentar