Banankakegranola

Gode vaner i hverdagen kan jo for eksempel bety å lage seg hjemmelaget granola med masse havregryn, chiafrø og nøtter - og den trenger slettes ikke å være kjedelig! 😃

Her har jeg smaksatt granolaen med most banan og en herlig kanelsirup. Sammen med mandler og valnøtter kan smaken på denne granolaen gi assosiasjoner til banankake! 😋

 

 

Se også oppskrift på Banangranola som er en lignende variant med bananchips. 

 

 

Ingredienser:

♥ 1 banan (godt moden, se tips)
♥ 1 dl kokosolje
♥ 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
♥ 2 ss kanel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl mandler
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl chiafrø

 

Fremgangsmåte: 

Mos bananen (bruk gjerne stavmikser til dette, men det går også fint å bare bruke en gaffel). 

Tilsett smeltet kokosolje og agavesirup (eller lønnesirup eller honning). Rør sammen. Tilsett kanel.

Finn frem mandler, valnøtter og chiafrø.

 

 

Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og frø i en bolle sammen med havregryn. 

Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje. 

Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. 

 

 

Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

 

 

 

Denne granolaen er så god at den kan spises som snop!  😋

 

 

Tips: 

♥ Det er viktig at du bruker en banan som er skikkelig søt og moden (med masse brune flekker på skallet), for at det skal bli god smak på granolaen. 

♥ Jeg liker at granolaen er søt og tilsetter derfor agavesirup i tillegg bananmosen, men dette kan sløyfes dersom du synes at bananene gir nok sødme. I stedet for agavesirup kan bruke lønnesirup eller honning. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Banankakegranola
Ingredienser

♥ 1 banan (godt moden, se tips)
♥ 1 dl kokosolje
♥ 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
♥ 2 ss kanel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl mandler
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl chiafrø

Fremgangsmåte

Mos bananen (bruk gjerne stavmikser til dette, men det går også fint å bare bruke en gaffel). 

Tilsett smeltet kokosolje og agavesirup (eller lønnesirup eller honning). Rør sammen. Tilsett kanel.

Finn frem mandler, valnøtter og chiafrø. Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og frø i en bolle sammen med havregryn. 

Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje. 

Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. 

Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker en banan som er skikkelig søt og moden (med masse brune flekker på skallet), for at det skal bli god smak på granolaen. 

♥ Jeg liker at granolaen er søt og tilsetter derfor agavesirup i tillegg bananmosen, men dette kan sløyfes dersom du synes at bananene gir nok sødme. I stedet for agavesirup kan bruke lønnesirup eller honning. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift