Nice Cream Bowl med banankakegranola og peanøttsmør

Ikke noe problem å spise iskrem til frokost med god samvittighet! 😃

Her har jeg laget meg en skål med Nice Cream (sunn bananis), som jeg har toppet med banankakegranola og grovt peanøttsmør. 

Mmm... dette ble godt! 

 

 

Nice Cream (naturell) passer veldig godt sammen banankakegranolaen fordi banansmaken da kommer veldig godt frem.

 

Til 4 porsjoner trenger du: 
 

Ingredienser: 

Nice Cream:
♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 0,5 ts vaniljepulver (se tips)

Banankakegranola: 
♥ 1 banan (godt moden, se tips)
♥ 1 dl kokosolje
♥ 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
♥ 2 ss kanel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl mandler
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl chiafrø

Servering:
♥ 4 ss grovt peanøttsmør

 

Fremgangsmåte: 

Banankakegranola: 

Mos bananen. Tilsett smeltet kokosolje og søtning. Rør sammen. Tilsett kanel.

Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og chiafrø i en bolle sammen med havregryn. 

Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje. Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

 

 

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

 

 

Nice Cream: 

Bananene må i forkant deles i biter og fryses ned over natten så de er helt frosne. 

Ha frosne bananbiter i en food processor. Dryss over vanilje. 

 

 

Kjør food processoren på full styrke. Du vil først se at bananene deles opp og blir som tørre, grovkornete biter. Fortsett å kjøre food processoren. Stopp opp innimellom og skrap ned bananbitene som legger seg i kantene, så også de blir moste. Etter hvert vil du se at de tørre bananbitene forvandler seg til en kremete mykis. 

 



 

Servering: 

Ha iskremen i skåler. 

 

 

Ha over banankakegranola og peanøttsmør.

Serveres straks. 

 

 

Som å spise dessert til frokost!  😃

 

 

Tips: 

♥ Jeg har skrevet 4 modne bananer i oppskriften, men jeg teller aldri mengden her. Jeg bare deler opp bananer jeg har til overs fortløpende og legger dem i plastbokser. Så henter jeg opp ønsket mengde når jeg vil lage meg sunn bananis. 

♥ Det er veldig viktig for smaken at du bruker skikkelig søte, modne bananer. Det er jo ikke noe annen søtning i denne isen, så dette er faktisk helt avgjørende for om isen blir god. Jeg pleier å fryse ned bananer som har masse brune flekker. Det samme gjelder banankakegranolaen: Bruk supermoden og søt banan for den beste smaken! 

♥ I stedet for malt vaniljepulver kan du gjerne bruke frø fra vaniljestang eller vaniljepasta (vanilla paste). 

♥ Isen fra food processoren er nokså myk (nesten som softis). Hvis du ønsker fastere iskrem som du kan lage kuler av, må du ha mykisen i en plastbeholder og fryse ned i et par timer. 

♥ Granolaen kan gjerne lages lenge i forveien. Oppbevares i tett boks slik at den holder seg sprø. Nice Cream du ikke bruker med en gang kan gjerne oppbevares i fryseren. 

♥ Jeg liker best å bruke naturell variant av Nice Cream sammen med banankakegranolaen fordi banansmaken da kommer veldig godt frem. Dette passer også veldig godt smaksmessig med peanøttsmør. Men det er ingen ting i veien for å variere smaken ved å kombinere smaksatt Nice Cream med annen type granola og kanskje noen bær. Prøv for eksempel Nice Cream med jordbær, granola og friske eller rørte jordbær. Se alle varianter av Nice Cream som jeg har laget i samlekategorien HER

 

Nydelig!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Nice Cream Bowl med banankakegranola og peanøttsmør
Ingredienser

Nice Cream:
♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 0,5 ts vaniljepulver (se tips)

Banankakegranola: 
♥ 1 banan (godt moden, se tips)
♥ 1 dl kokosolje
♥ 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
♥ 2 ss kanel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl mandler
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl chiafrø

Servering:
♥ 4 ss grovt peanøttsmør

Fremgangsmåte

Banankakegranola: 
Mos bananen. Tilsett smeltet kokosolje og søtning. Rør sammen. Tilsett kanel.

Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og chiafrø i en bolle sammen med havregryn. 

Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje. Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

Nice Cream: 
Bananene må i forkant deles i biter og fryses ned over natten så de er helt frosne. 

Ha frosne bananbiter i en food processor. Dryss over vanilje. Kjør food processoren på full styrke. Du vil først se at bananene deles opp og blir som tørre, grovkornete biter. Fortsett å kjøre food processoren. Stopp opp innimellom og skrap ned bananbitene som legger seg i kantene, så også de blir moste. Etter hvert vil du se at de tørre bananbitene forvandler seg til en kremete mykis. 

Servering: 
Ha iskremen i skåler. Ha over banankakegranola og peanøttsmør. Serveres straks. 

Tips

♥ Jeg har skrevet 4 modne bananer i oppskriften, men jeg teller aldri mengden her. Jeg bare deler opp bananer jeg har til overs fortløpende og legger dem i plastbokser. Så henter jeg opp ønsket mengde når jeg vil lage meg sunn bananis. 

♥ Det er veldig viktig for smaken at du bruker skikkelig søte, modne bananer. Det er jo ikke noe annen søtning i denne isen, så dette er faktisk helt avgjørende for om isen blir god. Jeg pleier å fryse ned bananer som har masse brune flekker. Det samme gjelder banankakegranolaen: Bruk supermoden og søt banan for den beste smaken! 

♥ I stedet for malt vaniljepulver kan du gjerne bruke frø fra vaniljestang eller vaniljepasta (vanilla paste). 

♥ Isen fra food processoren er nokså myk (nesten som softis). Hvis du ønsker fastere iskrem som du kan lage kuler av, må du ha mykisen i en plastbeholder og fryse ned i et par timer. 

♥ Granolaen kan gjerne lages lenge i forveien. Oppbevares i tett boks slik at den holder seg sprø. Nice Cream du ikke bruker med en gang kan gjerne oppbevares i fryseren. 

♥ Jeg liker best å bruke naturell variant av Nice Cream sammen med banankakegranolaen fordi banansmaken da kommer veldig godt frem. Dette passer også veldig godt smaksmessig med peanøttsmør. Men det er ingen ting i veien for å variere smaken ved å kombinere smaksatt Nice Cream med annen type granola og kanskje noen bær. Prøv for eksempel Nice Cream med jordbær, granola og friske eller rørte jordbær. Se alle varianter av Nice Cream som jeg har laget i samlekategorien HER

1 kommentar

Hei,

Elsker alle dine oppskrifter, mange som jeg har tatt i inspirasjon selv.
Kan jeg spørre hva slags/merket til peanøttsmør du bruker?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift