Nice Cream (sunn bananis)


Å, for et fantastisk deilig vær det har vært i Oslo i helgen!  Shades smile  

Det ble ikke så mye baking. I stedet har jeg laget iskrem i litt forskjellige varianter.

Blant annet testet jeg å lage Nice Cream - ja, altså Nice Cream og ikke Ice Cream!  Nice Cream er et søtt navn på sunn, vegansk iskrem som rett og slett lages av frosne bananer. Visste du at man kan lage nydelige, kremete iskrem av kun frosne bananer?

Gjør det derfor til en vane å dele bananer i biter og fryse dem ned når du ser at bananene begynner å bli skikkelig modne. Så har du alltid muligheten til å lage deg en forfriskende Nice Cream ♥ 

 

 

Denne isen inneholder bare frukt, og er derfor naturlig sukkerfri, fettfri og vegansk. Nice Cream har blitt veldig populært og kan smaksettes på ulikt vis. Jeg har testet ut flere varianter, men nå i dag tenkte jeg først å vise dere en grunnoppskrift som kun inneholder bananer og vanilje. 

Dette er så lett å lage, og er en nydelig og kjempesunn måte å nyte iskrem på! 

 


 

Ingredienser:

♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 0,5 ts vaniljepulver (se tips)


Fremgangsmåte:

Bananene må i forkant deles i biter og fryses ned over natten så de er helt frosne. 

 

 

Bruk modne bananer! 

 

 

Du bør dele opp bananene før du fryser dem, for bitene er lettere å mose enn hele bananer når de er frosne.

 

 

Banenbitene bør stå i fryseren minst 12 timer, men kan fint ligge i fryseren i flere uker. 

 

 

Ha frosne bananbiter i en food processor.

 

 

Dryss over vaniljepulver.

 

 

Kjør food processoren på full styrke. Du vil først se at bananene deles opp og blir som tørre, grovkornete biter.

 

 

Ligner ikke på iskrem enda, men bare fortsett å kjøre i vei med food processoren. Stopp opp food processoren innimellom og skrap ned bananbitene som legger seg i kantene, så også de blir moste.

Etter hvert vil du se at de tørre bananbitene forvandler seg til en kremete mykis. 

 

 

Ha iskremen i skåler og server straks.

 

 

Just lovely!  Heart  

 

 

Tips:

♥ Jeg har skrevet 4 modne bananer i oppskriften, men jeg teller aldri mengden her. Jeg bare deler opp banener jeg har til overs fortløpende og legger dem i plastbokser. Så henter jeg opp ønsket mengde når jeg vil lage meg sunn bananis. 

♥ Det er veldig viktig for smaken at du bruker skikkelig søte, modne bananer. Det er jo ikke noe annen søtning i denne isen, så dette er faktisk helt avgjørende for om isen blir god. Jeg pleier å fryse ned bananer som har masse brune flekker. Det er da de er best til å bake med, og også å lage Nice Cream med. Frosne bananbiter egner seg forresten også utmerket til smoothies. 

 



Bananene til høyre er definitivt best til å lage Nice Cream med!! 

 

♥ I stedet for malt vaniljepulver kan du gjerne bruke frø fra vaniljestang eller vaniljepasta (vanilla paste). 

♥ Isen fra food processoren er nokså myk (nesten som softis). Hvis du ønsker fastere iskrem som du kan lage kuler av, må du ha mykisen i en plastbeholder og fryse ned i et par timer. 

 

Sunt og utrolig deilig!  Heart  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Nice Cream (sunn bananis)
Ingredienser

♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 0,5 ts vaniljepulver (se tips)

Fremgangsmåte

Bananene må i forkant deles i biter og fryses ned over natten så de er helt frosne. 

Ha frosne bananbiter i en food processor.

Dryss over vaniljepulver.

Kjør food processoren på full styrke. Du vil først se at bananene deles opp og blir som tørre, grovkornete biter.

Ligner ikke på iskrem enda, men bare fortsett å kjøre i vei med food processoren. Stopp opp food processoren innimellom og skrap ned bananbitene som legger seg i kantene, så også de blir moste. Etter hvert vil du se at de tørre bananbitene forvandler seg til en kremete mykis. 

Ha iskremen i skåler og server straks.

Tips

♥ Jeg har skrevet 4 modne bananer i oppskriften, men jeg teller aldri mengden her. Jeg bare deler opp banener jeg har til overs fortløpende og legger dem i plastbokser. Så henter jeg opp ønsket mengde når jeg vil lage meg sunn bananis. 

♥ Det er veldig viktig for smaken at du bruker skikkelig søte, modne bananer. Det er jo ikke noe annen søtning i denne isen, så dette er faktisk helt avgjørende for om isen blir god. Jeg pleier å fryse ned bananer som har masse brune flekker. Det er da de er best til å bake med, og også å lage Nice Cream med. Frosne bananbiter egner seg forresten også utmerket til smoothies. 

♥ I stedet for malt vaniljepulver kan du gjerne bruke frø fra vaniljestang eller vaniljepasta (vanilla paste). 

♥ Isen fra food processoren er nokså myk (nesten som softis). Hvis du ønsker fastere iskrem som du kan lage kuler av, må du ha mykisen i en plastbeholder og fryse ned i et par timer. 

1 kommentar

Hei. Kan jeg bruke vaniljesukker eller vaniljeekstrakt i stede for vaniljepulver, og eventuelt hvor mye jeg trenger?

Mvh Stine

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift