Bananlapper med havremel


Hei dere!

Håper dere har en fin lørdag formiddag! Smile  

Jeg har laget noen kjempegode og sunne bananlapper med havremel. NAM! 

 

 

Bruk skikkelig modne og søte bananer, så trenger du ikke annen søtning enn den som kommer fra bananene for at lappene skal bli gode.

Server gjerne med et lite melisdryss, bær, bananskiver og honningyoghurt. Og kanskje et lite dryss pistasjnøtter. Yum  

 

 

Ingredienser:

♥ 3 store, modne bananer (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 150 g havremel
♥ 0,5 dl melk

Honningyoghurt:
♥ 2 dl gresk yoghurt
♥ 2 ss flytende honning

Servering:
♥ bær, moreller, bananskiver
♥ pistasjnøtter (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Mos bananene. Jeg bruker stavmikser til dette, men å mose bananene med gaffel går også helt fint.

Visp sammen egg og bakepulver. Vend inn bananmosen. Bland så i havremel og melk.

La deigen stå og svelle i ca 30 minutter.

Stek lapper i stekepanne på middels sterk varme. Jeg bruker formfett i pannen (eller bruk litt smør). Snu etter en stund litt rundt på dem med en stekespade slik at lappene blir jevnt stekt på begge sider.

Dryss gjerne over litt melis før servering.

 

 

Server gjerne med friske jordbær, moreller og bananskiver - og et dryss hakkede pistasjnøtter, som jeg synes løfter det hele! 

Jeg synes dessuten det er deilig med litt honningyoghurt ved siden av.

 

 

Nydelig!

 


 


Tips:

♥ Bruk som sagt skikkelig modne og søte bananer. Dette er nokså viktig for at smaken på lappene skal bli god. Har du ikke så modne bananer, kan du tilsette litt søtning i røren før du steker lappene (1 ss agavesirup, lønnesirup eller honning er sunt og godt).

♥ I stedet for 3 store bananer, kan du bruke 4 små. 

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor. Da får du et litt mer grovkornet havremel, men det fungerer også bra til disse bananlappene.

♥ Ikke ha for sterk varme på platen, for da blir bananlappene for brune på utsiden. Jeg steker ikke mer enn 3 stk av gangen i min stekepanne for å ha full kontroll på at ingen av bananlappene blir for brune.

♥ Bananlappene smaker best samme dag de er laget. 

 

 

Ha en super lørdag dere! 

Jeg er tilbake i her på bloggen i morgen med en super oppskrift på sjokoladelangpanne, som er perfekt til neste ukes skoleavslutninger  Smile 


Imens kan jeg anbefales disse herlige bananlappene!  Heart  


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bananlapper med havremel
Ingredienser

♥ 3 store, modne bananer (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 150 g havremel
♥ 0,5 dl melk

Honningyoghurt:
♥ 2 dl gresk yoghurt
♥ 2 ss flytende honning

Servering:
♥ bær, moreller, bananskiver

Fremgangsmåte

Mos bananene. Jeg bruker stavmikser til dette, men å mose bananene med gaffel går også helt fint.

Visp sammen egg og bakepulver. Vend inn bananmosen. Bland så i havremel og melk.

La deigen stå og svelle i ca 30 minutter.

Stek lapper i stekepanne på middels sterk varme. Jeg bruker formfett i pannen (eller bruk litt smør). Snu etter en stund litt rundt på dem med en stekespade slik at lappene blir jevnt stekt på begge sider.

Dryss gjerne over litt melis før servering.

Server gjerne med friske jordbær, moreller og bananskiver.

Jeg synes dessuten det er deilig med litt honningyoghurt ved siden av.

Nydelig!

Tips

♥ Bruk som sagt skikkelig modne og søte bananer. Dette er nokså viktig for at smaken på lappene skal bli god. Har du ikke så modne bananer, kan du tilsette litt søtning i røren før du steker lappene (1 ss agavesirup, lønnesirup eller honning er sunt og godt).

♥ I stedet for 3 store bananer, kan du bruke 4 små. 

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor. Da får du et litt mer grovkornet havremel, men det fungerer også bra til disse bananlappene.

♥ Ikke ha for sterk varme på platen, for da blir bananlappene for brune på utsiden. Jeg steker ikke mer enn 3 stk av gangen i min stekepanne for å ha full kontroll på at ingen av bananlappene blir for brune.

♥ Bananlappene smaker best samme dag de er laget. 

2 kommentarer

Disse var virkelig gode! Kan resten av røren stå i kjøleskapet til siden? Eventuelt hvor lenge holder den?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift