Sjokoladelangpanne med kokosstrø

17.06.2018


Det er tid for sommeravslutninger, og da er det kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne, som både er lett å få til og rask å lage.

Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel.

En favoritt blant store og små!

 


Oppskriften er til stor langpanne. 

 

 

Perfekt å ta med til sommeravslutninger og alle andre slags anledninger!

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1 liter kefir
♥ 7 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl melk

Pynt:
♥ 0,5 dl kokos

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og bland med kakaopulver.

Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ha melis, vaniljesukker og kakaopulver i en rørebolle.

 

 

Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.

 

 

Yummy sjokoladekrem!  Heart  

 

 

Bre sjokoladekremen over kaken.

 

 

 

Jeg bruker en bred smørekniv for å få sjokoladekremen jevnt utover. 

 

 

Dryss over kokos før sjokoladekremen tørker, slik at kokosen fester seg til sjokoladekremen.

 

 

En stor og fristende sjokoladekake med kokosstrø er alltid populært! 

 

 

Skjær kaken i firkanter.

 


 

Dette er en slik kake som alle liker og som ALLE kan få til å bake! Smile 

 


 


Tips:

♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig. Kakestykkene er også fine å fryse! 

 

 

Jeg tar en bit jeg.... 

 

 

Å nam! Denne kaken er jammen meg god!   Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sjokoladelangpanne med kokosstrø

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1 liter kefir
♥ 7 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl melk

Pynt:
♥ 0,5 dl kokos

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med kakaopulver.

Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ha melis, vaniljesukker og kakaopulver i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.

Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.

Tips

♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig. Kakestykkene er også fine å fryse! 

17.06.2018
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Hei:) har du prøvd å lage denne kaken med Toro kakemix for cøliakiere, istedenfor hvetemel?
Tror du den blir tørr? El er det kefir melka som gjør den saftig?

Det står «kefir».. -men er det den mørkeblå kulturmelk som skal brukes?

Jeg brukte denne https://www.tine.no/merkevarer/tine-kefir/produkter/tine-kefir-%C3%B8kol... og kaka ble veldig god og saftig.

Den det står kefir på kartongen!

Wow, for ei fantastisk god kake! Laget denne på fredag og i dag er det tomt
Fikk beskjed fra samboer at jeg ikke måtte lage denne kaka igjen, fordi han gikk bare og spiste

Vanvittig saftig og god kake! Holder seg saftig i flere dager..

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet